Astro

RAK – Kompletna analiza horoskopskog znaka

Engineer 16. lipnja 2023.

S Rakom vlada Mjesec pa odatle i njihove česte promjene raspoloženja

RAK – Kompletna analiza – Rak je moćan i jak četvrti znak Zodijaka elementa vode, kardinalne kvalitete po polaritetu negativan i ženski znak. Promjenljive je prirode i ključna riječ mu je: Ja osjećam. S Rakom vlada Mjesec pa odatle i njihove česte promjene raspoloženja, tako i on predstavlja noć, dok Sunce i znak Lava predstavljaju dan. Mitološki Rak se vezuje uz sposobnost reprodukcije.

Rakovi imaju najčešće krupno i oblo tijelo, s kraćim nogama i rukama. Glava je jako mala ili pak velika i okrugla s kraćim vratom.Njihove oči su velike i široko razmaknute, često imaju podočnjake. Tanka i osjetljiva koža, , porculanski ten, mali nos i lijepa mala srcolika usta.

Osobe ovog znaka Zodijaka jako je teško razumjeti. Vlada četvrtom kućom horoskopa koja significira majku, majčinstvo, porijeklo, roditelje, genetiku, obiteljski život, domovinu , narod, mase, kuću, privatnost, starost , grob, skrivene motivacije, krv, želudac, kuhare, suze, dojenje, mlijeko,…i dr.

RAK - Kompletna analiza

Pozitivne osobine pripadnika ovog znaka da su veoma pažljivi, osjećajni, vidoviti, maštoviti nastoje biti dobar roditelj koji iznad svega vole djecu, dobri i ljubazni domaćini, imaju naglašeno rodoljublje, oštroumni su i štedljivi, dobri prijatelji koji su uvijek spremni pomoći, dok su im mane preosjetljivost, nestabilnost, često skloni promjenama raspoloženja za koju su uzrok njihova hipersenzibilnost, autodestruktivni i melankolični, zlopamtila su i često neiskreni, a slijepi su na svoje pogreške. Savjet je da razvijaju samopouzdanje i emocionalnu stabilnost, a da izbjegavaju izazivački stav, potištenost i prejedanje.

Dobar period za Rakove je ljeto, a najlošije se osjećaju u Prosincu i Siječnju. Rakovi se veoma vezuju za obitelj, ljude i očekuju njihovu potpunu privrženost i razumijevanje, pa je tako za njih karakterističan strah od raspada obitelji, pa zbog tih strahova često znaju biti podložni depresiji. Također imaju strahove od preseljenja, gubitka ili oštećenja doma, a na profesionalnom planu znaju pokazivati strahove od zlostavljanja na poslu. Rakovi su veoma ambiciozni i zbog svoje ljubaznosti privlače u svoj život ljude koji im mogu pomoći. Omiljeni na poslu zbog svoje spremnosti pomaganja kolegama. Najčešće ih možemo naći u velikim ustanovama s mnogo ljudi a imaju i česte promjene posla.

Interes pokazuju za medicinu, povijest, zemljopis, kulinarstvo, nekretnine antikvitete. Najbolje se osjećaju u svom domu, a jako su vezani za majku, pa su muškarci Rakovi slabi i osjetljivi na ženski spol, te je za njih posebno važno da imaju nježnu i osjećajnu partnericu.

Rakovi vole svoj dom držati daleko od očiju drugih ljudi, jer svoj dom doživljavaju kao svoju sigurnu oazu, koja je ispunjena ugodnom atmosferom. Kuhinja je centralno mjesto njihovog doma, jer vole da kuhaju ali i da uživaju u jelu. Zbog velikog interesa za kulinarstvo nalazimo najveći broj vodećih svjetskih kuhara rođenim u ovom znaku.

Idealna kuca za Rakove je u blizini mora, rijeke, jezera .U ljubavi su sposobni na velike izljeve emocija, mnogo toga pretrpjeti da bi zaštitili voljenu osobu, jer ljubav i emocije imaju u njihovom životu veliku ulogu, a na prekide se zaista veoma teško i rijetko odlučuju, jer u njihovoj prirodi je da se čvrsto drže obitelji. Osjećaj sigurnosti im je veoma bitan. S dobrim položajem Mjeseca, mogu biti skloni bezuvjetnoj ljubavi.

Njihova posesivnost prema partneru je ogromna kao i strastvenost, svog partnera znaju držati čvrsto sa svojim kliještima.Vjernost im se s godinama povećava i sve više počinju uživati u svom domu i obitelji što je za Rakove najprirodnije okruženje. Najlakše ih se zavede romantičnom i intimnom večerom ili uz buket cvijeća, veoma je važno da im se sjetite svih važnih datuma.

Muškarac Rak senzitivan, puno kritizira, uporan,dobrog pamćenja često skeptik i hipohondar, koji voli kuću i obiteljski život s osjećajima i za druge ljude. Jedni pripadnici ovog znaka znaju biti pasivni i lijeni koji misle samo na sebe a drugi koji silno žele udoban život u veze često ulijeću iz koristoljublja. Iznimno su vezani za majku pa među podanicima ovog znaka ima najviše muškaraca koji se žene ženama starijim od sebe.

Često se vraćaju i pričaju o prošlosti. Lako ga se može osvojiti ako mu se pokaže razumijevanje, i što više razgovora voditi o obitelji i domu. Svaku ljubavnu vezu doživljava ozbiljno i misli da je ona prava, nema za njega prolaznih avantura. Najsretniji je kada je u vlastitom domu. RAK – Kompletna analiza

RAK - Kompletna analiza

Žena Rak je najsenzibilnija i najveća majka Zodijaka koja svu svoju energiju ulaže u dom i obitelj, jer njoj je sigurnost doma i sreća obitelji najvažnija .Može se prepoznati pa skladnoj figuri, njegovanom tijelu, plavoj i bujnoj kosi. Hirovita, romantična, samo naizgled ostavlja utisak naivne žene, nije borbena već je rođena da uvijek netko drugi rješava njene probleme, a zauzvrat ona će vjerno služiti svom mužu i djeci, koje će previše idealizirati. Žena Rak je sklona ginekološkim problemima, problemima u trudnoći i pri porodu. RAK – Kompletna analiza

Dijete Rak je vrlo radoznalo, senzibilno od većine druge djece, intuitivno, kreativno, maštovito, ima sklonost ka umjetnosti . Za njega je veoma važna toplina roditeljskog doma i podrška koju mu roditelji pružaju omogućiti će da se najbolje izrazi. Vole da se maze, a ne vole akciju više su statični. Dobre strane su mu ljubaznost, simpatičnost i osjećajnost, a loše hipersenzitivnost ,ćudljivost i česte promjene raspoloženja.Najbolje se osjećaju u vodi pa tako im najviše odgovaraju vodeni sportovi. RAK – Kompletna analiza

Zdravlje Raka: Znak koji je jedan od osjetljivijih znakova u emocionalnom i zdravstvenom pogledu. U djetinjstvu je dosta boležljiv, posebno slabe točke su pluća i trbuh. Pozicija Mjeseca u trenutku rođenja pripadnika ovog znaka u velikoj mjeri odlučit će o zdravstvenoj vitalnosti Raka. Jak utjecaj Mjeseca će osjećati pogotovo dok su djeca. Pod utjecajem razočarenja, emotivne neusklađenosti, depresije, ili briga mogu pasti pod utjecaj alkohola što ih može još dublje odvesti u emocionalne nemire i bolesti. Trebaju da vode računa o prehrani. Kako Rak primarno vlada stomakom mogu imati probleme s organima za varenje, te su česte pojave gastritisa, čira, i loše probave, a kako vlada i genetikom kod njih će ona imati posebno naglašenu ulogu.

Od namirnica najviše im odgovaraju izvorska voda, voće i povrće koje je bogato tekućinom, te mlijeko, sir, jogurt, bundeva, zelena salata , krastavci, kupus, žumance, rajčica, limun, raženi kruh… Vladar Raka Mjesec vlada trudnoćom tako da žene moraju da vode posebno računa o sebi za vrijeme trudnoće posebno ako je natalno Mjesec loše postavljen. Žene Rakovi su sklonije ginekološkim problemima. RAK – Kompletna analiza

Moguća zanimanja: kuhar, posrednik antikvitetima, poduzetnik, hotelijer, ugostitelj, ribar, agent talenata, povjesničar, prehrambeni tehnolog, domaćica, odgajatelj/ica,kustos, medicinska sestra, krojač, mornar, a od sportova najviše im leži jedrenje, skijanje na vodi, plivanje. Mogu imati privatni posao i raditi. iz kuće.

Boje: bijela, srebrna, srebrno-siva, i svijetloplava