FOTO by Instagram @fitness.com.hr_recepti / @zotopzoet
Raffaello kuglice od samo ČETIRI sastojka
Kokos, lješnjaci i bijela čokolada...
Raffaello kuglice su pravi klasik kada su legendarne slastice u pitanju. Raffaello kuglice kao i brojne druge varijacije kuglica najčešće se nađu na stolu kada se nešto slavi te je obrok jednostavno ljepši uz te male kuglice.
Kuglice su idealne za posluživanje jer su sitne, stanu u male papirnate košarice, a što je najbolje ispadne ih doista puno pa se trud isplati.
Stajanjem raffaello kuglice ne gube na punoći okusa. Najbolje ih je čuvati u limenim kutijama s poklopcem i tako pospremljene na hladnijem mjestu mogu stajati i nekoliko tjedana (što će biti nemoguća misija za izvesti s obzirom na to kako su fine i nestat će prije nego se okrenete oko sebe).
Sastojci
- 400 g bijele čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 120 g kokosa + još cca 100 g u koji ćete uvaljati gotove kuglice
- cijeli lješnjaci koje ste zapekli u pećnici
Priprema
- Bijelu čokoladu izlomite ili narežite na što sitnije komadiće.
- Stavite je u veću zdjelu.
- Slatko vrhnje stavite u lončić pa ga kuhajte do vrenja i, čim provri, njime prelijte bijelu čokoladu.
- Miješajte sve dok se čokolada ne otopi, a zatim dodajte i kokos te izmiješajte da dobijete jednoliku smjesu.
- Stavite u hladnjak na otprilike pola sata do sat – smjesa se treba ohladiti, no ne smije se previše stvrdnuti.
- Vadite žličicom smjesu i oblikujte kuglice pa ih zatim uvaljajte u kokos. Po želji u sredinu svake kuglice možete utisnuti po jedan lješnjak zapečen u pećnici.
U slast!