FOTO by Getty

Poznati

R.I.P. Jerry Stiller! Preminula glumačka zvijezda humorističnih serija Seinfeld i Kralj Queensa!

Viktoria Šafranić 11. svibnja 2020.

Njegov sin Ben Stiller tužnu je vijest podijelio na svom Twitteru...

Komičar Jerry Stiller, Seinfeldova zvijezda i otac Ben Stillera, umro je u dobi od 92 godine.

Njegov sin Ben Stiller podijelio je vijest na Twitteru te se na taj način oprostio sa svojim ocem i najvećim uzorom.

Napisao je: “S velikom tugm moram podijeliti s vama vijest da je moj otac, Jerry Stiller, preminuo prirodnom smrću. Bio je sjajan tata i djed, a najviše predan suprug. Jako će mi nedostajati. Volim te tata.”

Stiller je najpoznatiji po ulogama oca George Costanze iz NBC-ovog Seinfelda, a kasnije su ga svi zavoljeli i kao Arthura Spoonera u humorističnoj seriji ‘Kralj Quensa’. Osim u serijama, njegova karijera također je uzela maha i u poznatim filmovima poput Zoolander, Heavyweights, Hot Pursuit, The Heartbreak Kid i Zoolander 2, gdje je glumio zajedno sa svojim sinom, kolegom i glumcem Benom Stillerom.

Ranije u svojoj karijeri, Jerry i njegova supruga Anne Meara formirali su komični dvojac, poznatiji kao Stiller i Meara, s kojim su nastupali tijekom 1960-ih i 1970-ih. Pojavili su se na mnogim televizijskim programima, od kojih je najistaknutiji The Ed Sullivan Show. Jerry i Anne bili su u braku 62 godine prije nego što je Anne preminula 2015. godine.

Par se upoznao u uredu agenta, kad se Anne uznemirila što joj nije dao ulogu, pa ju je Jerry izveo na kavu kako bi je razveselio i od tada su zajedno. Vjenčali su se 1954., prije nego što su 1961. dočekali prvo dijete, Amy Stiller, a potom 1965. godine i sina Ben Stillera.