FOTO by Pexels

Putovanja

Putovanje dolinom kraljeva – raskošni dvorci koji će vas oboriti s nogu!

Una Lora Banjac 14. lipnja 2024.

Prizori kao iz bajke

Mi žene smo poprilično specifične po našoj ljubavi prema raskošnim dvorcima i kraljevskim ritualima. Ti bajkoviti prizori i osjećaj koji se javi u nama baca nas u neka druga vremena i budi pravu kraljevnu koja čuči u našem srcu.

Château de Valençay

Kao djevojčice smo često sanjarile da živimo u dvorcu, imamo vlastiti vrt pun mirisnih ruža po kojem svakog dana šetamo te svaku večer odlazimo na bal u raskošnoj haljini koja je dostojna prave princeze.

Château Royal d’Amboise

Za navedene scenarije vrlo vjerojatno možemo okriviti braću Grimm, i Disney princeze, no istovremeno smo im zahvalni na razvijanju naše mašte!

Ako ste se ikad, i kao odrasla žena, poželjeli osjećati kao princeza iz bajke, onda su dvorci rijeke Loire vaša idealna destinacija za putovanje!

Château de Chambord

Loire je najduža rijeka u Francuskoj, a na njezin su nam spomen prva asocijacija dvorci sagrađeni duž njezine obale.

Château de Chaumont

Bajkovite krajolike uz rijeku Loire krasi više od tri stotine dvoraca koje su od 10. do 15. stoljeća gradili najbolji arhitekti!

Château de Chenonceau

Nakon Francuske revolucije 1789. godine mnogi su dvorci uništeni, no poslije su obnovljeni i otvoreni za javnost kao muzeji ili hoteli.

Castillo de Sully-sur-Loire

Dolina kraljeva, kako ju od milja nazivaju, obuhvaća 300-tinjak raskošnih dvoraca koji oduzimaju dah, a među njima bi izdvojili dvorac Chaumont, Amboise, Chenonceau, Chambord, Sully-sur-Loire i Valençay.

Ako ste spremni vratiti se u djetinjstvo i neko mirnije doba, svakako vam savjetujemo da posjetite ova čarobna mjesta!