FOTO by Instagram @puntulina

Putovanja

Puntulina – glavni gastro razlog za posjetiti Rovinj

Mia Vodopija 12. kolovoza 2021.

Uživajte u odličnoj hrani i prekrasnom pogledu

U slučaju da još niste otišli na godišnji (ili da vam je već završio), lijepo je putovati i istraživati Lijepu našu, a pogotovo Dalmaciju i Istru.

Bistro plavo more, domaća i svježa hrana, topli ljudi i ljubazni ugostitelji… što više možete poželjeti?

Ako ste fanovi putovanja, mogli biste svratiti u Rovinj! Rovinj je jedan od naših najljepših gradova čije slike možete satima i satima pretraživati po Instagramu (da, tako je popularan).

Za sve one koji se smatraju gurmanima, Rovinj zbilja ima mnogo ponuda kojima bi utažio vašu gastro glad i žeđ, no mi vam danas donosimo jedan posebni restoran.

Nadahnuta okolinom i kulturom Rovinja, Puntulina je otvorena 2004. Godine. Ona prikazuje duh talijanskih utjecaja na obali koja oduzima dah i gleda na Jadransko more.

Smještena u ognjištu starog grada, njezina vizija obuhvaća karakter slikovitog prizora s lokalnim i svježim proizvodima posluženim samo nekoliko metara od mora.

Kuhinja Puntulina restorana je spoj rovinjske tradicije i novih trendova u načinu pripreme svježih, sezonskih namirnica.

Svježina i vrhunska priprema lignji, kozica, škampi, hobotnice i riba poput brancina, zubatca, škarpine i kovača natjerat će vas da se vraćate opet i opet.

Upravljan stručnim rukama Giovannija i Mirjane, koncept restorana temelji se na inovativnoj i finoj domaćoj kuhinji u poznatom i ugodnom okruženju.

Osim fenomenalne hrane, prijateljske atmosfere i prizora za pamćenje, dobra vijest je da vas u Puntulinu mogu pratiti i vaši kućni ljubimci.

Vikend putovanje vas zove, baš kao i rovinjska Puntulina!