FOTO by Health&Beauty

Ljepota

Prvi spoj? Razgovor za posao? Sastanak? Svjež dah i blistavi zubi od 0-24h!

Daria Lovrić 11. studenoga 2022.

Široki osmijeh na licu je najljepši modni dodatak – brza i učinkovita medicinska beauty rutina kod kuće!

Za osmijeh kažu da je jezik sreće – svi ga prepoznaju i znaju njegovo značenje. Osmijeh je najčešće posljedica dobrog raspoloženja, međutim on nekada može biti i uzrok dobrog raspoloženja. Kada se smiješite, tijelo oslobađa tri različita hormona – dopamin, endorfin i serotonin. Oni su uzrok radi kojeg se naše tijelo osjeća sretnije i zadovoljnije.

Osmijeh na licu je najljepši modni dodatak i osobe koju su nasmiješene privlače ljude oko sebe. Djeluju pristupačnije, bolji su u stvaranju i održavanju međuljudskih odnosa i imaju bolje mentalno zdravlje. Za osmijeh slobodno možemo reći da je univerzalan pokazatelj sreće i da privlači ljude poput magneta.

Zdrava usna šupljina i lijep osmijeh

Osobe koje ne brinu o zdravlju usne šupljine na ispravan način imaju puno veće šanse od obolijevanja od raznih bolesti poput bolesti srca, dijabetesa i raznih baterijskih. Kako bi na pravilan način održavali oralnu higijenu, prvi je korak održavati usta čistima. Iako to zvuči kao vrlo jednostavna i normalna stvar, klasično pranje zubi ponekad nije dovoljno, posebice ako to radite na krivi način.

Za održavanje dobre oralne higijene važno je održavati zube bez naslaga kako se ne bi stvarale bakterije i ne bi došlo do težih oboljenja. Plak je tvar koja se formira na zubima kada konzumirate šećere, škrob ili koristite duhanskih proizvoda. Neuklanjanje kamenca može dovesti do kvarenja zubi, oboljenja zubnog mesa te ostatka organizma.

Kako održavati dobru oralnu higijenu?

Kako bi vaš osmijeh blistao i prvenstveno bio zdrav, kao i cijela oralna šupljina preporučuje se posjet stomatologu najmanje dvaput godišnje kako bi se uklonio kamenac i popravili eventualni kvarovi zubi. Iako nitko od nas ne voli posjećivati stomatologa, postoji nekoliko stvari koje možemo uvesti u našu dnevnu rutinu kako bi posjet stomatologu bio što ugodniji i opušteniji.

Kako bi imali zdrave zube, u svoju svakodnevnu rutinu važno je uvrstiti vodicu za ispiranje i sprej za usta, a nama su se proizvodi brenda Oroxid pokazali kao savršen izbor. 

Vodica za ispiranje usta je otopina koja se koristi za ubijanje svih bakterija i nečistoća u ustima. Vodica za ispiranje usne šupljine odličan je izbor jer može doprijeti do mjesta gdje četkica ne može, stoga se savjetuje korištenje i dva puta dnevno. 

Osim što ostavljaju svjež okus u ustima, vodice za ispiranje mogu spriječiti i smanjiti gingivitis, krvarenje desni, zubni kamenac, parodontitis, loš zadah u ustima, afte, kandidijazu, naslage na jeziku, mrlje na zubima i diskoloraciju. 

Inovativni medicinski proizvod razvijen za održavanje izvrsne oralne higijene i zdravih desni brenda Oroxid, možete pronaći unutar Health&Beauty web shopa, koji se nalazi pod krovom High Care d.o.o., glavnog distributera brendova High Care by Weyergans, Oxilver i Oroxid

Svoju ponudu Health&Beauty proširio je s brojnim proizvodima za oralnu higijenu, pa se tako u njihovoj ponudi mogu pronaći dvije vrste Oroxid vodica za usta. 

Četiri proizvoda iz Oroxid linije na bazi AKTIVNOG KISIKA!

Oroxid forte inovativni je proizvod koji je brz i učinkovit kod upala u usnoj šupljini i prilikom krvarenja desnih. Jednostavan je za korištenje i potpuno siguran jer ne sadrži alkohol ni klorheksidina.

Pomaže u obnavljanju zdravih zubi, ali i smanjuje oštećenje desni zbog ljudske intervencije kao što je vađenje zuba. OROXID forte je namijenjen svakodnevnoj redovitoj upotrebi.

Oroxid Forte vodica za usta – 165,00 kn

To je intenzivna antiseptička i ljekovita otopina koja se koristi za održavanje izvrsne oralne higijene. Pomaže u održavanju usne sluznice i svježeg daha i brzo smanjuje bol u slučaju upale grla.

Oroxid Forte inovativni je medicinski proizvod razvijen za održavanje izvrsne oralne higijene, zdravih desni i za pomoć kod upalnih stanja usne šupljine – afti, gingivitisa, stomatitisa, parodontitisa, kandidijaze. Također smanjuje ili uklanja loš zadah, zubni plak i mrlje na zubima.

Oroxid Forte sprej za usta – 150,00 kn

Osim njega, Health&Beauty ima i nešto nježniju verziju, točnije Oroxid Sensitiv vodicu za usta. Oroxid Sensitiv inovativno je medicinsko rješenje razvijeno za održavanje izvrsne oralne higijene, zdravih desni i za pomoć protiv upalnih oralnih poremećaja.

OROXID Sensitiv je jedinstvena antiseptička i ljekovita otopina pogodna za osobe s osjetljivom oralnom sluznicom i za djecu te se preporučuje koristiti kao dopunsku oralnu higijenu osobama s fiksnim zubnim aparatima, djelomičnim protezama, fiksnim protetskim nadomjescima (krunice, mostovi) i implantatima. 

Oroxid Sensitiv vodica za usta – 150,00 kn

OROXID Sensitive može pomoći u sprječavanju stvaranja plaka, promjene boje zuba, neugodnog zadaha i u smanjenju naslaga na jeziku i oralnoj sluznici.

Osim korištenja vodica za usta, kako bi vaš osmijeh bio što ljepši i zdraviji preporučujemo korištenje spreja za usta. Unutar Health&Beauty web shopa pronašli smo sprejeve za usnu šupljinu koji će zaokružiti vašu beauty&healthy rutinu i omogućiti vam besprijekorno zdravlja i njegu usne šupljine.

Kao i Oroxid vodica za usta i Oroxid sprej za usta dolazi u dvije varijante – Forte i Sensitive. Oba imaju ekstrakt ljekovitog bilja koji ima snažno antiseptičko, zacjeljujuće i regenerativno djelovanje na nadražena i osjetljiva tkiva u usnoj šupljini i namijenjeni su  svakodnevnoj redovitoj upotrebi.

Oroxid Sensitiv sprej za usta – 142,00 kn

Oroxid Forte sprej za usta s ekstraktom ljekovitog bilja koji ima snažno antiseptičko, zacjeljujuće i regenerativno djelovanje na nadražena i osjetljiva tkiva u usnoj šupljini. 

Riječ je o medicinskom proizvodu razvijenom za održavanje izvrsne oralne higijene, zdravih desni i za pomoć kod upalnih stanja usne šupljine – afti, gingivitisa, stomatitisa, parodontitisa, kandidijaze. 

Nakon dodira s oralnom sluznicom OROXID oslobađa aktivni kisik u obliku sitnih mjehurića koji se mogu osjetiti kao blaga pjena u ustima. Aktivni kisik brzo uništava mikrobe (bakterije, viruse, gljivice), a zatim OROXID oksigenira i regenerira stanice oralne sluznice. Na taj se način aktivira lanac regenerativnih procesa unutar stanica ljudske sluznice koji pomaže u brzom obnavljanju oštećenih stanica.

Oroxid Sensitive je inovativno medicinsko rješenje razvijeno za održavanje izvrsne oralne higijene, zdravih desni i za pomoć kod upalnih stanja usne šupljine, razvijen posebno za osobe s osjetljivom oralnom sluznicom, za trudnice i za djecu.

OROXID Sensitiv zbog svojih mehaničkih svojstava i oslobađanja aktivnog kisika pozitivno utječe na mikrookruženje usne sluznice. On spriječava stvaranje plaka i promjene boje zuba. Na brz i jednostavan način vraća svjež dah i smanjuje naslage na jeziku i oralnoj sluznici, najčešće uzrokovane prisutnošću gljivičnih i bakterijskih patogena.

Vaša usna šupljina bila zdrava, obratite pažnju na pravilnu njegu. Zaključimo, pravilno četkanje zubi, redovite kontrole stomatologa, korištenje, spreja i vodice za ispiranje usta glavni su elementi za održavanje pravilne njege i prvi i glavni korak prema zdravom i blistavom osmijehu.

Prednosti osmijeha

Neka istraživanja pokazuju da osmijeh smanjuje razinu stresa, privremeno snižava krvni talk, produljuje životni vijek do čak sedam godina, smanjuje bol te ojačava imunološki sustav. Osim zdravstvenih benefita, osmijeh ima i mnogo prednosti u ljudskim odnosima i jedan je od važnih čimbenika i glavna stavka u ljudskoj komunikaciji.

On poboljšava odnose s drugim ljudima i stvara povjerenje, osoba koja se smiješi je automatski privlačnija drugim ljudima jer djeluje zadovoljno, ispunjeno i veselo, odišući pozitivnom energijom.

Osmijeh pomaže našem zdravlju i društvenim odnosima, ali je vrlo važno da i on sam osmijeh bude zdrav. Briga o oralnom zdravlju nadilazi važnost učinka jednog osmijeha – ona je bitna za cjelokupno zdravlje organizma.

Želite li na putu prema zdravoj usnoj šupljini i ljepšem osmijehu koristiti jedinstvene, inovativne i kvalitetne proizvode, posjetite Health&Beauty web trgovinu, a za sve novosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.