FOTO by Una Lora Banjac

Natur

Prvi smo posjetili Floraart i ostali očarani šarenilom vibrantnih boja!

Una Lora Banjac 29. svibnja 2024.

Maćuhice, karanfili, pelargonije, suncokreti, ukrasne koprive i bonsai masline! Donosimo bogatu galeriju fotografija sa zagrebačkog festivala

Ovih se dana na zagrebačkom Bundeku održava 58. međunarodna vrtna izložba – Floraart. To je najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja koji mogu uživati u bogatstvu opojnih boja i mirisa.

Na izložbenom prostoru Parka Bundek na više od 300 000 m2 otvorenog prostora, svake se godine predstavi više od 160 domaćih i inozemnih izlagača s preko 100 000 sadnica!

U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima, a važan dio izložbe svakako su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola.

U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica među kojima se teško odlučiti za jednog favorita… Od maćuhica, karanfila, suncokreta i novogvinejske vodenike preko pelargonija i sukulenata pa sve do ukrasne koprive i bonsai masline – ovdje možete vidjeti i kupiti zaista prekrasne biljke u kojima ćete zaista uživati!

Mi vam svakako savjetujemo da posjetite ovaj festival jer osim cvijeća možete uživati u odličnoj klopi!

Ako se odlučite za kupnju sadnica, svakako vam savjetujemo da vašim biljkama osigurate zdravlje i neometan rast uz Bio Zaštita proizvode za prirodnu i ekološku zaštitu vašeg omiljenog bilja!

Ulaz na Izložbu je besplatan, a posjetiti i isprobati njene čari, boje i mirise možete od 29. svibnja do 2. lipnja!