FOTO by Instagram @diesel_ri / @wec_photo

Putovanja

Prvi dan proljeća, sunce i subota – savršen spoj za bijeg od gradske vreve!

Viktoria Šafranić 19. ožujka 2021.

Povodom prvog dana proljeća donosimo 3 sanjiva jezera s patkicama u okolici Zagreba...

Iako grad Zagreb ima svoja omiljena jezera i okupljališta svih generacija – Jarun i Bundek, mi smo ipak otišli korak dalje i odlučili istražiti jezera nedaleko od glavnog grada, gdje nema buke, žamora, već samo mir, tišina i spokoj…

Ove pomalo skrivene destinacije ne samo da su savršeno mjesto za odmor, već su i očuvane prirodne ljepote koje će malo koga ostaviti ravnodušnim…

Jezera Rakitje

Riječ je o skupini 4 umjetnih jezera u Hrvatskoj, a njihova imena su: Finzula, Votok, Juš i Nadolez. Ukupna površina svih jezera je oko 220 hektara. Iako su prvenstveno rezervirana za ribolov, na ovim jezerima očekuje vas prava prirodna idila, gdje možete provesti savršen dan sa svojom obitelji.

Posebno nas se dojmilo jedno mjesto, odnosno kamp smješten na sjevernoj obali jezera Rakitje, u gradiću Sveta Nedelja, zapadno od središta Zagreba, koji u sklopu cjelokupne ponude ima restoran i smještaj za sve one koji su doputovali iz dalekih krajeva. Iako je mjesto sve popularnije, jezero je toliko veliko da se bez problema možete izgubiti od okoline i doživjeti nezaboravne zalaske sunca, a nalazi se na pola sata od srca Zagreba.

Na ovom divnom jezeru možete i samostalno roštiljati, postaviti dekicu i uživati u pikniku, dok vam pogled pada na zanosno mirno jezero s patkicama.

Jezero Sabljaci

Na toku zagorske Mrežnice, nalazi se ovo divno jezero kojeg još nazivaju i ‘ogulinsko more’. Pružit će vam onaj potreban predah od svakodnevnih obveza i stresa koji donose poslovni i privatni izazovi, a samo je sat vremena od Zagreba.

Idealno je za veslanje, duge šetnje s boljom polovicom i vožnje biciklom. Iako se ne može usporediti s Jadranskim morem, u ovo jezero također možete umočiti noge i dopustiti da vas sunce obasja svojim zrakama, a društvo će vam praviti ptičice, patkice i proljetno cvijeće.

Lokvarsko jezero

Iako je riječ o umjetnom jezeru, ono se božanstveno uklopilo u okoliš i prirodu koja ga okružuje, a koju čine goranske crnogorične šume. Uz njega se proteže šumska staza dugačka 17 km po kojoj možete bezbrižno šetati, igrati frizbi ili badminton. Ako ste preumorni za rekreaciju, uvijek se možete zadubiti u čistinu jezera i u mislima otići negdje daleko…

Ovi pomalo neistraženi dragulji opustit će vas u potpunosti i pružiti vam nedjelju za pamćenje, a prvi dan proljeća izvrsna je prilika da se uputite na jedno od ovih mjestašca.

Naravno, mislili smo i na vaše osjećaje nakon što se vratite u vlastite odaje i uhvati vas nostalgija za ovim čuvenim lokacijama…

Photo by: envy Croatia

Rješenje dolazi u vidu Duck limited edition mirisnih proizvoda čiju ambalažu krase preslatke patkice.

Photo by: envy Croatia

Duck Jasmine Jump linija donosi mirise koji nas momentalno vraćaju u prirodu. Osim što ova biljka divno miriše, cvijet jasmin dokazano utječe na pozitivno raspoloženje, a nazivaju ga i cvijetom sretnog braka.

Ako ste raspoloženi za dodatnu aktivnost, možete ga zasaditi u vrtu, no mi predlažemo da se jednostavno naoružate Duck novitetima koji neće osvježiti samo vašu kupaonicu, već će se ugodan miris širiti kroz čitavu kuću. Kamenac i bakterije postaju prošlost, a prljavština odlazi u zaborav.

Photo by: envy Croatia

Za detaljnije informacije posjetite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.