Ljubimci

Prošli je mjesec protekao u znaku udomljavanja starijih pasa!

Antonija Andabak 05. prosinca 2020.

Imate li i vi svog seniora? Podijelite sliku zahvalne njuškice!

Studeni je mjesec u godini posvećen aktivnostima i apelu za udomljavanjem pasa starijih od sedam godina, popularno zvani seniori, a volonteri diljem Hrvatske nastoje ukazati na prednosti udomljavanja upravo starijeg psa s kojim život poprima ugodniju i plemenitiju notu!

U vrijeme kada se za prvog psa mnogi često odlučuju na štene, prednost udomljavanja starijeg psa jednako je vrijedan čin, a isti dobiva na težini što je pas stariji, te u predbožićno vrijeme spada u kategoriju dirljivih božićnih vijesti! Osobito su lijepe vijesti udomljavanja pasa bez obzira na dob u ovo hladnije doba kada i životinje teško podnose niske temperature, snijeg i nemogućnost zaklona, a starijim psima to osobito teško pada.

Osobe koje već imaju svog seniora, udomljenog s ceste ili azila znaju koja količina zahvalnosti i ljubavi dolazi od jedne njuškice, te spremno svjedoče svim prednostima udomljavanja vjernog prijatelja.

U godinama kada im odgovaraju laganije šetnje, puno maženja i fina papica, mnogi psi od sedme godine mogu itekako potrčati i odlaziti s vama na planinarske izlete manje zahtjevnih ruta.

Seniori većinom znaju kućni red i neće imati potrebu za uništavanjem omiljenih papuča, te znaju tražiti puštanje iz kuće kako bi izvršili nuždu. Stariji psi itekako mogu naučiti pokoji trik i postati vrijedni članovi obitelji.

Oni se ne odvajaju od svog gazde/spasitelja od kojeg traže malo pažnje i topli kutak u obliku krevetića, a zauzvrat pokazuju poslušnost, veliku zahvalnost i odanost!

Ako niste u mogućnosti udomiti psa, azili diljem Hrvatske trebaju tople deke, ručnike te hranu kako bi ovu zimu svim njuškicama učinili što ugodnijom.

Donirajte i učinite dobro djelo!