FOTO by Letifico.hr / Instagram @scottycookins

Dom

Proslavimo Svjetski dan pčela najfinijim medenim namazima

Mia Vodopija 20. svibnja 2021.

Iako su Nutella i Linolada dobar izbor za mazanje palačinki, vrijeme je da probate neke od medenih namaza.

Svjetskim danom pčela želi se upozoriti javnost na značenje pčela i divljih oprašivača te doprinijeti njihovoj zaštiti zajedničkim naporima država na međunarodnoj razini.

To se može dogoditi prelaskom na održivu poljoprivredu, a moglo bi dovesti do iskorjenjivanja siromaštva i gladi u državama u razvoju.

Pčele su poznate kao neumorne radilice i, zajedno s drugim oprašivačima, čine neizostavnu kariku u prirodi. Neophodne su za održivu poljoprivredu, prehrambenu sigurnost i biotičku raznovrsnost.

Pčele predstavljaju važan izvor prihoda poljoprivrednicima, posebice manjim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima, prije svega u državama u razvoju. Oprašivanje je vrlo važno i za druge biljke koje se koriste kao biogoriva, vlakna, lijekovi, stočna hrana i građevinski materijali.

Palačinke s medenim namazima

Ako ne znate kako biste proslavili Svjetski dan pčela, mi imamo ideju. Napravite palačinke! Mi najviše volimo uživati u palačinkama jer su jednostavne i brze za napraviti, a i svi znamo njihov recept napamet.

Uz njih smo svi odrasli i znamo slatke muke kada razmišljamo o tome čime ćemo ih namazati. Iako su Nutella i Linolada dobar izbor, vrijeme je da probate neke od medenih namaza. Naši favoriti su Letifico medena krema s orasima, Antolčić med s cimetom, Medomaza čoko namaz od meda i Medela krem namaz.

Za one koji su na dijeti ili pak za ljubitelje slanog, možete probati senf s medom, koji će biti savršeni dodatak zdravim salatama.

Spojite ugodno s korisnim i uživajte u finim medenim namazima (ili senfu s medom) za dan pčelica, koje su jedne od najvažnijih životinja u sistemu prirode!