Proslavimo Svjetski dan gin&tonica + Recept za mamurluk

Engineer 19. listopada 2018.

Petak je i možemo bezbrižno proslaviti Svjetski dan najpopularnijeg pića

Današnji dan idealan je za okupiti prijatelje i odati počast jednom od najpopularnijih pića danas – gin&tonicu. Iako je petak sam po sebi dovoljan razlog za slavlje, obilježavanje Svjetskog dana gin&tonica dat će vam razlog za koju čašicu više.

Uz gin&tonic ne možete pogriješiti. Osim što sadrži bobice smreke koje su iznimno zdrave i sadrže brojne zdravstvene pogodnosti, dobar je u borbi protiv prehlade i začepljenja pluća, može vam pomoći u otvaranju dišnih puteva, ublažava bol u zglobovima, pomaže vašem probavnom sustavu te je odličan za čišćenje štetnih tvari iz organizma.

Poznata izreka “Klin se klinom izbija” vrijedi i u slučaju gin&tonica. Ako iz nekog razloga večeras i pretjerate s količinom, gin u kombinaciji s juhom od rajčice idealan je lijek protiv mamurluka. 20-ih godina u Americi mnogi su miješali gin i sok od rajčice kako bi idući dan mogli normalno funkcionirati.

Nakon svega navedenog ne vidimo razlog zašto se večeras ne bi opustili i odali počast njegovom veličanstvu – gin&tonicu.

Podijeli članak