FOTO by Grana.hr

Iće & piće

Pronašli smo prefine zdrave proizvode uz koje ćete se osjećati sito satima!

Viktoria Mikulić 01. veljače 2023.

Ako vaš najveći problem predstavlja preskakanje obroka, uz ove proizvode više ne morate brinuti o tome!

Jedna od vaših ključnih novogodišnjih odluka je primijeniti pravilan način prehrane? Konačno ste shvatili da vas brzinske dijete nisu dovele do onoga čemu ste težili, jer ste izgubljene kile vratili u vrlo kratkom roku? Evo kako kontinuirano zdravije živjeti i postepeno dovesti svoju liniju do savršenstva, a pritom unositi nutritivne namirnice koje će vam boostati raspoloženje i podići nivo energije…

5 obroka dnevno: Zašto je ovo ispravan način prehrane koji topi kalorije?

Konzumiranje 5 obroka dnevno uključuje doručak, prijepodnevni međuobrok, ručak, poslijepodnevnu užinu i večeru . Da biste to učinili, važno je jesti svaka tri do četiri sata.

Na taj način u nijednom trenutku nećete osjećati glad te ćete moći unositi manje kalorija. Kada smo popričali s ljudima koji se drže ove prehrane, većina je odgovorila da im je najveći problem preskakanje obroka, jer često „nemaju pri ruci“ pravilan međuobrok.

GRANA.HR PROIZVODI NAŠI SU NAJBOLJI FITNESS PRIJATELJI

Imate malenu djecu, radite dokasno ili vas nešto treće sprječava da održavate ovakvu prehranu? Svi mi imamo izlike koje nas skupo koštaju i često smo nezadovoljni svojim zdravljem i izgledom jer ne uspijevamo izbalansirati vrijeme i organizirati prehranu prema određenom planu.

I mi smo bili izgubljeni dok nismo pronašli online trgovinu koja nam je promijenila život nabolje. Uz domaću web trgovinu lakše je planirati dnevne obroke. Drugim riječima, uz njihove već pripremljene proizvode nemoguće je preskočiti obrok, makar imali samo 5 minuta na raspolaganju za konzumiranje istog.

Grana.hr domaća je web trgovina osmišljena s ciljem unapređenja prehrambenih navika današnjice u kojoj pojedinac često, zbog užurbanog načina života, nema vremena voditi brigu o vlastitoj prehrani i zdravlju. Ideja brenda nastala je kako bi podigla razinu svijesti o važnosti pravilne i izbalansirane prehrane kroz paletu nutritivno usklađenih formulacija, pružila dodatni naglasak na dosljednost u kontroli kvalitete samih proizvoda i stvaranju trajnog interesa za adekvatnom prehranom pogodnom za sve prehrambene skupine te pojedince s posebnim nutritivnim zahtjevima!

grana zdrava hrana

Unutar njihova asortimana možete pronaći proizvode koje karakterizira organska proizvodnja i zdrave bezglutenske namirnice vrhunske kvalitete. Nas su posebno osvojile dvije vrste proizvoda koje su idealne za doručak ili kao međuobrok, a to su bezglutenske kaše i Teff muesli.

GRANA BEZGLUTENSKE KAŠE

GRANA Bezglutenske kaše/granole predstavljaju cjelovito i nutritivno bogato rješenje za doručak, međuobrok ili zamjenu za brzi obrok! Ova mješavina bezglutenskih žitarica, voća, sjemenki te sušenog bilja nastala je kao logičan odgovor na današnji sveprisutni manjak energije u toku dana te potencijalne probavne poteškoće koje su posljedica brze hrane.

Grana bezglutenska kaša rezultira relativno manjim udjelom ugljikohidrata, višim udjelima proteina i zdravih masnoća što dugotrajno osigurava kontinuiranu sitost hraneći „dobre” bakterije u crijevima.

Proteini u kaši pružaju potrebnu energiju, vlakna reguliraju probavu, a nezasićene masti doprinose osjećaju sitosti i održavaju kvalitetnu energetsku razinu bez osjećaja umora i iscrpljenosti.

Bezglutenska kaša odlično je rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.

U ponudi su bezglutenske kaše za djecu, radno aktivne osobe, sportaše, a neki od sastojaka koji bi vas mogli privući su: zobene pahuljice, mljeveni orah, mljeveni badem, mljeveni lješnjak, laneno brašno, jabuka u prahu , teff pahuljice, sikavica, rogač, konoplja brašno, chia sjemenke.

GRANA TEFF MUESLI

Još jedan hvalevrijedan proizvod su Teff muesli. Bezglutenski, bogati proteinima, vlaknima i mineralima, bezglutenski muesli su cjelovito i nutritivno bogato rješenje za doručak, međuobrok ili zamjenu za brzi obrok! Teff ima najviši udio hranjivih sastojaka naspram ostalih vrsta žitarica, a bogat je esencijalnim masnim kiselinama, mineralima (željezo, kalij, cink i magnezij) i visokim udjelom proteina i vitamina.

Sadrži sve esencijalne aminokiseline, a također sadrži puno vlakana, lizina i kalcija. Zbog visokog sadržaja neprobavljivih vlakana usporava porast razine glukoze u krvi i umanjuje glad. Muesli se mogu koristiti u mlijeku, kokosovoj vodi, voćnom soku ili jogurtu. Također je ukusan za kombiniranje sa svježim ili smrznutim voćem. Teff muesli vam daje osjećaj sitosti dugo vremena.

grana zdrava hrana

Teff karakterizira niski glikemijski indeks, tako da je on osobito dobar odabir za dijabetičare kako bi održali stabilnu razinu glukoze u krvi. Prirodno stvara osjećaj sitosti zbog visokog udjela neprobavljivih vlakana i zbog toga je neizbježan u prehrani pretilih osoba, osoba s metaboličkim poremećajima, kao i osoba s kroničnim nezaraznim bolestima, ali i sportaša.

Teff kaša (količine zrna od cca 1/4 šalice) sadrži 180 kalorija, 7 grama cjelovitih proteina i 4 grama dijetalnih vlakana najviše u obliku otpornog škroba koji hrani korisne crijevne bakterije. Teff daje 25 posto dnevne potrebe za magnezijem, 20 posto potrebe za željezom i 10 posto za kalcijem. To je ujedno i jedino zrno koje osigurava 88 mg vitamina C po obroku!

Jedna šalica kuhanog teffa sadrži nevjerojatnih 123 mg kalcija.

Često nam upravo taj „međuobrok predstavlja najveći problem“ jer nas voće poput jabuke ili banane ili orašasti plodovi ne uspiju dovoljno zasititi, stoga su ovi proizvodi izvrsna alternativa.

Grana.hr ima i svoj blog unutar kojeg, kroz znanstveno utemeljene članke, educira o prehrani te široj javnosti približava složeni biokemijski svijet nutricije, okusa i mirisa.

Za sve koji se tijekom dana žele osjećati poletno, Grana proizvodi najbolji su fitness prijatelji koje možete poželjeti. U kombinaciji s izbalansiranom prehranom i tretiranjem, do ljeta možete izgledati upravo onako kako ste oduvijek sanjali.

Za još više detalja o ovim ukusnim i zdravim proizvodima posjetite njihovu web trgovinu grana.hr! Također za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.