Odjeća

Proljetna kolekcija nadahnuta Parizom pedesetih godina!

Viktoria Šafranić 11. travnja 2017.

Splitska dizajnerica Zorana Rogošić predstavila bajkovitu novu kolekciju

Zamislite Pariz u pedesetim godinama prošlog stoljeća. Prve modne kuće otvaraju svoja vrata, stvaraju se prve couture kolekcije, a neki od najpoznatijih modnih dizajnera prisutni su na svjetskoj sceni. Parižanke nikada nisu izgledale tako otmjeno i elegantno kao u raskošnim haljinama optočenim kamenčićima, volanima, strukiranim suknjama i cvjetnim detaljima. Upravo ovo slavno razdoblje bilo je inspiracija splitskoj dizajnerici Zorani Rogošić za novu kolekciju Lav Lux proljeće/ljeto 2017.

Romantična kolekcija odiše šarmom, raskoši i elegancijom, a inspirirana je zanosom starog vremena, čemu svjedoči i naziv kolekcije La vie chic. U kolekciji prevladavaju otmjene haljine načinjene od profinjenih materijala kao što su svila, brokat i čipka, u kojima ćete se osjećati kao prava pariška dama. Osim dugih, lepršavih haljina s upečatljivim detaljima, prisutni su i strukirani komadi poput hlača visokog struka u kombinaciji s čipkastim topićima te šeširi širokog oboda za pravi filmski ugođaj.

Ova modna priča nastala je u Splitu, na prepoznatljivim lokacijama koje su se odlično uklopile u ovaj modni vremeplov, koji vodi u neka drugačija, ljepša vremena, u kojima su elegancija i šik bili prisutni u svakodnevnom životu poznatih Parižanki. Fotograf Šime Eškinja pobrinuo se da u potpunosti dočara ugođaj pedesetih godina na bajkovitim fotografijama La vie chic kolekcije, a vizažistica Dora Bralić zaslužna je za besprijekoran make-up modela Karle Matošić, mlade nade splitske glumačke scene, koja je utjelovila zanosnu ljepoticu iz prošlih vremena.

Duh pedesetih godina i visoke mode s ulica jednog od najljepših i najmagičnijih gradova oživljen je u novoj kolekciji Lav Lux, koja otkriva sve čari ženstvenih materijala, blještavih detalja i romantičnih komada. Kako biti Parižanka više nije tajna, a jedino što možemo dodati je: Živio šik!

Dizajnerski komadi iz kolekcije dostupni su putem Facebook stranice Lav Lux LC by Zorana Rogošić https://bit.ly/lavlux i Instagram profila lav_lux_zr te u sklopu showroom-a Interijeri Aedilis (Dugopolje-Split).