FOTO by Instagram @home_office_

Dekor

Probudite kreativnost kod kuće: 4 ideje za uređivanje udobnog radnog kutka

admin 30. rujna 2021.

Autor teksta: Valentina Kožulj

Rad od kuće postao je sve popularniji jer donosi mnoge pogodnosti. No, ponekad je teško pronaći motivaciju u prostoru u kojem živimo i odvojiti privatno od poslovnog. Osim što će uljepšati prostoriju, male promijene u radnom prostoru kod kuće, pomoći će potaknuti kreativnost, produktivnost i želju za radom.

  1. Biljke

Osim što uljepšavaju izgled svakog prostora, sobne biljke povećavaju kreativnost i koncentraciju, smanjuju stres te podižu raspoloženje. Raskošne zelene biljke također će počistiti zrak u zatvorenoj prostoriji.

  • Fotografije

Iako radite kod kuće, ne morate pobjeći od svog privatnog svijeta, koji je dio vaše osobnosti. Pronađite omiljene fotografije i njime ukrasite zid ili radni stol. Sretni trenuci na koje će vas podsjetiti vaše fotografije, dodatno će motivirati i ublažiti profesionalno okruženje.

  • Svjetlo

Dobro osvjetljenje u životnom i radnom prostoru utječe na produktivnost i raspoloženje. Zato je važno obratiti pažnju na dobru rasvjetu kako ne bi uzrokovali naprezanje očiju, smanjenje koncentracije i glavobolju. Najbolja opcija je prirodno svjetlo, no ako u vašem radnom prostoru nemate pristup zrakama sunca, pripazite na pravilnu rasvjetu jer je ona ključan faktor za učinkovitost, ali i zdravlje.

  • Boje

Trendi neutralni tonovi izgledaju predivno jer prostoru daju dozu organiziranosti i čistoće. Međutim, monotonost neutralnih tonova može uspavati i smanjiti želju za radom.

Predmeti i ukrasi u bojama, potaknut će radnu atmosferu.Korištenje boja u dizajniranju radnog prostora potaknut će aktivnost, osjećaj sreće i usredotočenost.