FOTO by Instagram @thetoyladyshop / @kreativni.kamp

Zabava

Priuštite si večer društvenih igara – izdvojili smo 10 dobro poznatih iz našeg djetinjstva!

Mia Vodopija 16. studenoga 2021.

Probudite dijete u sebi…

Još jedna godina polako prilazi kraju, a mi se čudimo kojom brzinom je prošla. Nismo se niti okrenuli i već je polovina studenog.

Kraj godine za mnoge ljude označava razne stvari, ali nama je to vrijeme druženja s bližnjima. Osmišljavanje slatkih i slanih delicija, kao i uživanje u jesensko-zimskim pićima, koktelima i kuhanom vinu, uvertira je u dobru večer druženja s onima koji su uvijek tu uz nas.

Ako vam je dosta filmskih večeri ili ste već pogledali sve zanimljive serije na Netflixu, imamo ideju kako možete provesti večeri u studenom i prosincu! Društvene igre su označavale najzabavnije večeri našeg djetinjstva, a vrijeme je da opet probudimo dijete u sebi.

U nastavku vam donosimo 10 najpoznatijih društvenih igara našeg djetinjstva!

Čovječe, ne ljuti se!

Možda najlegendarnija od svih igara, ona nas je itekako znala naljutiti. ‘Čovječe, ne ljuti se!’je predviđena za četiri igrača (iako se može zapravo igrati i u dvoje). Cilj igre je smjestiti figurice u sigurno polje prije ostalih suigrača. Vjerujemo da je i vama dalje u sjećanju nemogućnost dobivanja šestice na kocki, dok su ostali igrači već odavno bili ‘vani’.

Pogodi tko sam

Igra ‘Pogodi tko sam’ igra se tako da svaki od igrača izabere jedan lik, a onda si međusobno postavljaju pitanja i iz svog seta kartica eliminiraju lica koja ne odgovaraju odgovorima. Pobjednik je onaj tko postavljanjem pametnih pitanja prvi otkrije tajni identitet svog suigrača!

UNO karte

‘UNO’ je brza i napeta igra puna zabave. Podudaranjem boja i brojeva igrač nastoji što prije potrošiti svoje karte, ali mora uzviknuti UNO u trenutku kad mu je preostala samo jedna karta u rukama! Ovo je igra koju je lagano započeti, ali teško zaustaviti.

Grad – država

Svaki igrač treba imati olovku i papir, na kojem će ispisati tablicu kategorija za pogađanje (država, grad, planina, rijeka, životinja, biljka…). Jedan od igrača zadaje slovo abecede i po tom slovu, u tablicu, ispod određene kategorije, treba upisati pojam.Pobjednik je onaj koji prvi popuni rubrike.

Twister

Iako ovo nije tipična društvena igra u kojoj sjedimo za stolom i nešto pišemo, rješavamo ili vodimo figurice po ploči, ‘Twister’ je dobro poznat i voljen. Zavrtite kazaljku i pazite da ne padnete prilikom izvođenja igre koja testira vaše fizičke sposobnosti. Brzo ćete saznati koliko ste fleksibilni i spretni!

Operacija

Ovo je igra koja je nadahnula generacije liječnica i liječnica, a kako i ne bi? Da li možete uspješno operirati bolesnika koji se ne osjeća dobro ili će vam zadrhtati ruka? ‘Operacija’ je bio pravi test smirenosti ruku. Ako se zbilja želite vratiti u djetinjstvo, zgrabite pincetu i odstranite neželjene predmete iz bolesnika.

Monopoly

Svjetski poznata igra Monopoly naučila nas je jednu stvar – s kime ju god igrali, nećemo imati milosti. Pobjeda ovisi o pametnom investiranju, lukavom rasporedu građevina tezdravoj dozi pohlepe.

Pikule

Zasigurno jedna od najdražih igara na ulici s drugom djecom. Pikule zovemo različitim imenima, baš kao što se i pikulanje odvija po različitim pravilima. Igrači pikula ih često sakupljaju nakon što prerastu igru. Pikule su kategorizirane po mnogim čimbenicima, uključujući veličinu, vrstu, proizvođača, stil, materijale i postojanje originalne ambalaže.

Connect 4

Sjećate li se crvenih i žutih žetona? Izmjenjujte se sa suigračem spuštajući žetone u okvir, jedan po jedan. Pokušajte ih poredati u liniju vodoravno, okomito ili dijagonalno. Prvi igrač koji spoji 4 jednobojna žetona pobjeđuje.

Fantacolor

Ovo je igra zabadanja šarenih pribadača koju smo kao mali igrali i možda je se ne sjećaju svi. Raznim pribadačama koje se ubacuju u rupe na ploči,stvaraju se mozaici, koji pomažu razvijati finu motoriku, kreativnost i maštu. ‘Fantacolor’ igra se sastoji od futrole, perforirane ploče za igru i pribadača u boji raznih boja, promjera i oblika.

Uz igranje društvenih igara u dnevnoj sobi, pijuckanje omiljenog alkoholnog pića te grickanje slanih i slatkih grickalica, osjećamo se opušteno i smireno. Ne, društvene igre nisu pravi razlog toj zen smirenosti, već lijepi i ugodni mirisi naše sobe za koje je zaslužan Glade Automatic Sprej.

Photo by: envy Croatia

Ugodan miris za vaš dom

Podignite raspoloženje uz Glade Automatic Sprej. Pažljivo izrađen s funkcijom vremenski tempiranog automatskog otpuštanja mirisa, ovaj proizvod je majstorski dizajniran kako bi vam pružio prekrasan miris kad god to poželite.

Photo by: envy Croatia

Možete izabrati između tri baze – Relaxing Zen, Luscious Cherry and Peony te Sensual Sandalwood and Jasmin. Mirisna punjenja kojih se nećete moći zasititi dolaze u nekoliko mirisa te ih možete isprobati sve.

Photo by: envy Croatia

Punjenja su Relaxing Zen, Luscious Cherry and Peony, Lavanda, Romantic Vanilla Blossom, Radiant Fresh Berry, Sensual Sandalwood & Jasmine i Ocean Adventure.

Photo by: envy Croatia

Za sve one koji brinu o okolišu, dobra stvar je da se Glade ambalaža može 100% reciklirati.

Uživajte u društvenim igrama i zabavi s obitelji, prijateljicama, partnerom/icom ili pak cimericama uz nezaboravne mirise Glade Automatic Spreja.