FOTO by Instagram @meetmiacakes / @crisscross_culture

Zabava

Priuštite si subotnje jutro uz najsočnije kroasane…

Mia Vodopija 22. listopada 2021.

Možete li zbilja biti bliske prijateljice s onima koji ne vole kroasane?

Nakon napornog radnog tjedna, veselimo se vikendu i jedva čekamo ono subotnje prijepodne kada radimo što god želimo. To nije vrijeme za čišćenje, spremanje ili kuhanje, o ne, to je vrijeme za uživanje!

Bilo da pozovete koju prijateljicu, bilo da idete sami, ima nešto posebno u tim lijenim subotnjim satima kada želimo uživati u brunchu. Brunch, obrok koji dolazi u vrijeme između doručka (breakfast) i ručka (lunch), zadužen je za nešto slatko…a postoji li nešto bolje od kroasana?

Kroasani su vjerojatno jedan od najboljih francuskih ‘izuma’ u kojem uživaju i mali i veliki. Prazni ili s punjenjem od različitih marmelada, čokolade, vanilije ili pak slani, kroasani su vrijedni kršenja dijete!

Ako želite otići po nekoliko zbilja dobrih kroasana, neka vas put odvede u Meet Mia ili Koricu. Ove hvaljene slastičarnice i pekarnice, dobile su kultnu popularnost upravo zbog svojih odličnih proizvoda, od kojih ističemo, naravno, kroasane! Obični, s bademom, prugasti u crvenoj boji, zbilja ih imaju sve!

Ali nisu naše hrvatske lokacije jedine koje se mogu pohvaliti odličnim kroasanima! U slučaju da putujete do Londona, isprobajte Criss Cross! To je novotvoreni kafić posvećen kroasanima…upravo onoga od čega se sastoje gurmanski snovi.

Smješten u srcu londonskog Sohoa, Criss Cross će umiriti svakog fanatika kroasana. Menu uključuje mnoštvo ukusnih klasičnih kroasana, sa slatkim opcijama uključujući matcha, bijelu čokoladu i kroasane punjene yuzu kremom, kao i slane i veganske izbore.

Kroasani mogu biti subotnji doručak, odličan brunch s prijateljicom ili kao slatka poslastica za kasnije. Uživajte u njima, zaslužile ste!