Kultura

Pripreme za “Našu bilu štoriju” su u punom jeku, a redateljica otkriva detalje!

Viktoria Šafranić 14. travnja 2017.

U prodaji je i album čije su pjesme doživjele čak 273 miksa, a odmah po izlasku je dobio odlične recenzije Zlatka Galla i Ilka Čulića

Približava se dan kada će “Naša bila štorija”, jedinstveno scensko i diskografsko djelo, biti predstavljena publici u Splitu 21.4. (dvorana Gripe) i 11.5. u Zagrebu (Cibona) te pružiti gledateljima nezaboravno iskustvo romantičnog putovanja hrvatskom obalom.

– Ako je suditi po glazbi zabilježenoj na albumu, Karan i Ninčević – te pjavači, glazbenici, aranžeri i producenti uključeni u projekt – odradili su veoma dobar posao. Zna li se da je Splitski festival odavno sve samo ne zabavan, da su ulogu negdašnjih festivalskih estradnjaka dobrim dijelom preuzeli klapski mutanti a lijepi dio negdašnjih „šlageraša“ s obje noge zakoračio u lukrativan prostor pseudi-narodnjačkih hibrida, „Naša bila štorija“ bi mogla postati podsjetnik ili pak nadomjestak za opjevanu festivalsku „bolju prošlost“. S punim pravom. Album/mjuzikl otvara „panoramski“ broj „Štorija“ kao „pismo o namjerama“ u kojem se predstavljaju svi pjevači ali i žanrovska niša u kojoj je smješten mjuzikl: pametno osmišljen i realiziran spoj općih mjesta tijardovićevštine i splitskofestivalskog dalmatinskog šlagera sedamdesetih, napisao je Zlatko Gall u svojoj recenziji.

– Neno Ninčević i Goran Karan snimili su upečatljiv homage Splitskom festival kakav je nekada bio i kakav više neće biti, zaključio je Ilko Čulić.

PROBE U PUNOM JEKU

Probe za “Našu bilu štoriju” su u punom jeku. Nakon proba u Primoštenu jučer su se probe nastavile u Splitu u amfiteatru Doma mladih koji se pokazao idealnim prostorom jer sadrži svu potrebnu infrastrukturu. Ekipu povezuje dugogodišnje prijateljstvo i zajedničko odrastanje u Splitu te s velikim elanom obavljaju svoje probe. Ususret skoroj premijeri redateljica Nina Kleflin je otkrila neke detalje.

– Uz sjajne pjevače, plesni ansambl, “Bili orkeštar” pojačan Nikšom Bratošem i Ivom Popeskićem,publika će na koncertnom predstavljanju imati vrhunski glazbeno-scenski doživljaj kojim će započeti svoje putovanje u čarobni svijet ‘Naše bile štorije’, najavila je redateljica Nina Kleflin opisujući ‘Našu bilu štoriju’ kao priču o velikim ljudskim vrijednostima koja afirmira ljubav, poštenje i vjeru.

– Danas, u trenutku kad oko nas vladaju emocije i komunikacije posredovane tehnikom, ‘Štorija’ nas poziva na putovanje u bolju prošlost, u vrijeme kada je ljubav bila autentična i čista. Ova nas glazbena priča odvodi u doba kada je svijet bio puno manji, a ljudska srca puno veća. Priču smo koncipirali poput ogledala, ona se događa nekim mladim ljudima koji su postojali onda, u prošlom vremenu kad su boje svijeta bile puno intenzivnije, ali poput refleksije žive u realiziranim ljudima današnjice. Stoga su Duje i Ane i dvoje mladih glumaca, kao i dvoje velikih zvijezda Goran i Severina. Oni su dio iste emotivne povijesti i gledajući ‘Štoriju’ mi gledamo dio emotivne povijesti koja se mogla dogoditi svakom od nas. U budućoj kazališnoj predstavi, predstaviti ćemo publici priču u svoj dramskoj punini, uz psihološku razradu likova i brojne dramske situacije koje grade priču. U slijedećoj fazi našeg rada gledateljstvo će imati prilike vidjeti pravi mjuzikl, veliku predstavu koja detaljno priča fabulu i kazališnim sredstvima stvara iluziju zatvorenog svijeta ‘Naše bile štorije’, otkriva Kleflin.

ULAZNICE

Za splitski koncert 21. travnja na Gripama možete ih kupiti u Ticket Shopu, na portalu Croatia Tickets ili na prodajnim mjestima u Splitu: Croatia records, Atlas, Dancing bear, Tisak media i Smokvina travel.
Ulaznice za zagrebački koncert u Ciboni 11. svibnja prodaju se u Scardoni (Srebrnjak 64), u TicketShopu te Croatia Recordsu, Atlasu, Dancing Bearu, Record Storeu i Tisak Medija centrima.

Album ‘Naša bila štorija’ sa 16 pjesama iz mjuzikla u izvedbi Severine, Gorana Karana, Danijele, Giuliana, Tedija Spalata, Stefana Kokoškova, Arijane Čuline i Snježane Sinovčić Šiškov dostupan je u web shoppu Scardone i CD shoppovima.