FOTO by Stock d.o.o.

Dom

Pripremate party ili obiteljsko okupljanje? Limonce može biti glavna zvijezda vašeg blagdanskog stola!

Daria Lovrić 16. studenoga 2022.

Možete ga piti samostalno, začiniti blagdanske kolače ili se okušati u slaganju zimskih koktela. Otkrivamo recept za Limonce Spritz i Hot Millie!

Uskoro nam se bliži najglamuroznije doba godine i kreće sezona partyja, domjenaka i raznoraznih evenata. Nadolazeći period rezerviran je za efektne odjevne kombinacije, druženje s najmilijima, uživanje u ukusnim gastronomskim specijalitetima i kapljici omiljenog pića.

Police trgovina već se polako pune blagdanskim asortimanom home dekora i pristižu nam glamurozne odjevne kolekcije, dok mi razmišljamo o potencijalnim destinacijama za zimski odmor i tragamo za receptima koji će upotpuniti naš blagdanski stol i unijeti raskoš i toplinu u naš dom. Preostaje nam još nekoliko dana do početka adventskog perioda, a mi s uzbuđenjem iščekujemo prve taktove božićnih pjesama s omiljene radio stanice.

Kao budući domaćini mnogih okupljanja krenuli smo u potragu za novitetima i receptima kojima ćemo oplemeniti našu blagdansku trpezu i oduševiti sve goste. Uz suhe božićne kolače, kremasta remek djela i druge delicije, posebnu pažnju posvećujemo odabiru pića. Svako je jelo bolje nakon aperitiva i svaki je party bolji uz kapljicu čarobne tekućine – to je nepisano pravilo. Kako bismo začinili i proširili ponudu pića i našim gostima ponudili nešto neočekivano zavirili smo unutar Stock asortimana i pronašli favorita za nadolazeću festive sezonu.

LIMONCE – adut blagdanskih delicija

Limoncello je tradicionalni talijanski liker za koji, gotovo svaka obitelj ima svoju recepturu. Radi svog osvježavajućeg okusa, citrusnih nota i divne arome limuna odličan je izbor u jesenskim i zimskim mjesecima.

Na stoljetnoj tradiciji priprave ovog izvrsnog likera i tajnoj recepturi Stock je prije više od 35 godina proizveo svoj Limonce i stekao veliku popularnost u Italiji, ali i mnogim zemljama svijeta. Limonce je proizveden od pažljivo odabranih, najboljih sicilijanskih limuna, sadrži visoku koncentraciju kore limuna i ne sadrži umjetne boje i arome.

Tradicionalni Limonce odličan je izbor za  one koji vole čist i ugodan okus limuna, a možete ga koristiti i kao sastojak koji će vašim blagdanskim kolačima dati mali twist dostojan vrhunskih slastičarnica.

Iako smo nekada koktele pili isključivo u ljetnim mjesecima, unazad nekoliko godina visoko kotiraju na našem popisu omiljenih pića za odrasle u zimskim mjesecima. Uz gin i šampanjac pariraju im na vrhu ljestvice, samo u nešto drugačijem, zimskom izdanju.

Kako bi proširili svoju ponudu koktela i izmamili osmijeh na lice vaših gostiju, u nastavku donosimo dva must-have recepta s Limonce-om koja morate isprobati!

LIMONCE SPRITZ

Sastojci:
40 ml LIMONCE
100 ml Prosecco
50 ml Fentimans Soda water ili mineralne vode
1 kriška limuna za ukras
Ledene kocke (led)

Priprema:
Čašu napuniti 2/3 ledom, zatim dodati prosecco, Limonce Fentimans soda water ili mineralnu vodu te ukrasiti kriškom limuna.

HOT MILLIE

Sastojci:
20 ml LIMONCE-a
40 ml Milhill’s gina
200 ml soka od naranče

Priprema:
Zagrijavati do točke vrenja (ne smije prokuhati) i servirati.

Kako biste postigli što bolji okus vaših koktela pobrinula se tvrtka Fentimans – proizvođač vrhunskih premium gaziranih pića za čiju je distribuciju zaslužna tvrtka Stock d.o.o. Uz brojne okuse koje tvrtka Stock d.o.o. distribuira Fentimans soda se idealno uklapa u Limonce Spritz budući da je lagano gazirana soda koja vašim koktelima dodaje ugodan pjenušavi miris, a pritom ništa ne umanjuje okusu. Bez umjetnih sladila, aroma ili konzervansa.

Fentimans je obiteljski proizvođač vrhunskih premium gaziranih pića za odrasle. Thomas Fentimans je osnovao kompaniju 1905. godine u Hexhamu na sjeveroistoku Engleske gdje je i danas locirana. Sedamdeset zaposlenika proizvodi i prodaje oko 50 milijuna bočica gaziranih pića godišnje diljem svijeta. Sva Fentimans gazirana pića napravljena su od najboljih prirodnih sastojaka kako bi zadovoljila ukus zahtjevnih potrošača. Priča o Fentimansu je priča o traganju za okusima dobivenim od isključivo prirodnih sastojaka i tradicijskom proizvodnjom.

Naime, botaničko kuhanje je proces koji razlikuje Fentimans od drugih proizvođača gaziranih pića. Riječ je o tradicionalnoj i iskušanoj tehnici proizvodnje kvalitetnih pića od odabira sastojaka do punjenja u vlastitim pogonima i to sve pod kontrolom Fentimans-ovih stručnjaka. Sam proces botaničkog kuhanja može se ugrubo opisati kroz nekoliko ključnih faza kao što su gnječenje, drobljenje i maceracija korijena vrhunskog đumbira, sedmodnevno odležavanje i fermentacija tekućine te obogaćivanje vlastitim prirodnim okusima, odabranim botaničkim biljem i prirodnim ekstraktima te dodavanje ugljičnog dioksida u tekućinu i njezino flaširanje.

Rezultat ovog procesa, koji se usavršava 115 godina, su i brojne svjetske nagrade za Fentimans-ova gazirana pića koje stižu svake godine za kvalitetu okusa.

Sigurni smo da će Limonce postati glavna zvijezda blagdanskog stola i mnogih zimskih druženja. Limonce možete pronaći u svim većim trgovačkim lancima, a ekskluzivni distributer je Stock d.o.o.

Također na tržištu postoje i Limonce Amaro i Limonce Crema stoga obavezno za više inspiracije zapratite posjetite Stock web mjesto i društvene mreže Facebook i Instagram kako vam neki od noviteta ne bi promaknuli.