FOTO by Pull&Bear

Moda

Približava nam se Dan božićnog džempera – ovo su naši odabiri!

Mia Vodopija 29. listopada 2021.

Volite li više ružne ili lijepe božićne džempere?

Najčarobnije doba godine sa sobom nosi Dan božićnog džempera, koji će se ove godine obilježiti 11. prosinca.

Od ružnih džempera do udobnih pulovera, ne možemo smisliti zabavniji način da uđete u duh sezone od nošenja vašeg omiljenog božićnog džempera.

Zaista je dirljivo vidjeti sve, od baka i djedova do kolega, kako oblače svoju omiljenu i ponekad najluđu odjeću na Dan božićnog džempera. Iako je zabavno vidjeti sobove, vilenjake i poznate likove iz pop kulture na odjeći, jeste li znali da je Dan božićnog džempera osmišljen za podizanje svijesti i novca za potrebitu djecu?

Dan božićnog džempera pokrenula je 14. prosinca 2012. godine Save the Children, ugledna humanitarna organizacija posvećena pravima djece.

Organizacija svake godine organizira prikupljanje sredstava u koju se svi mogu uključiti nošenjem kreativnih božićnih džempera. Dan božićnog džempera nema fiksni datum, već se uvijek slavi u petak nekoliko tjedana prije Božića.

Mi smo najbolje božićne džempere pronašli na stranicama Pull&Bear dućana, a njih možete pogledati u galeriji ispod:

Amerika i Ujedinjeno Kraljevstvo se ponose svojim donacijama koje svake godine postižu veće i veće brojke. Donacije u iznosu od najmanje 2 funte ili 2 dolara za djecu i mlade doprinose radu organizacije Save the Children. Iznos se koristi za kupnju hrane, odjeće, potrepština te za stjecanje obrazovanja.

Za sve Hrvatice i Hrvate koji ne sudjeluju donacijama u Danu božićnog džempera, svejedno ih možete obući! Možete kupiti jedan od ovih prekrasnih Pull&Bear džempera ili možete obući ono što vam je draga baka isplela. Također možete pokušati ukrasiti svoju odjeću dodavanjem božićnih motiva i šljokica.

Uživajte u božićnim džemperima, onim lijepima i ružnima ove godine!