FOTO by Instagram/@foreverhome2035

Dekor

Pretvorite svoj stari luster u atraktivne posudice za cvijeće!

Antonija Andabak 23. ožujka 2022.

Obožavamo ideje u kojima stare stvari postanu nove uz malo truda!

Lusteri o kojima je riječ i koji se u par jednostavnih koraka transformiraju u intrigantne posudice za cvijeće, datiraju iz vremena kada nisu niti na vidiku bili dizajni lustera kakve danas poznajemo. Metalnog ili drvenog materijala, dominirali su prostorijom i tada. Danas, uz modernizaciju namještaja, osobe koje uređenje svog doma usmjeravaju na otmjenost, znaju da bogate viseće svjetiljke imaju moć preobrazbe ambijenta cijele prostorije!

Kako je ovdje ipak riječ o antiknim modelima lustera kakve su imale naše bake i naši roditelji, mnogi se ne žele odreći takve vrste nasljedstva jer ih veže i sentimentalni aspekt prema tom komadu namještaja, pa je kao naručena došla ideja koja se počela pojavljivati na društvenoj mreži Instagram koja očito – ima rješenje za sve!

Prije nego što na tavan smjestite stari luster kojem je možda pukao lanac, koji izgubio sjaj te se vidi poneka ogrebotina i oštećenje, razmotrite ideju da uz malo truda možete dobiti osvježen rasvjetni komad koji će sada imati funkciju posudica za cvijeće!

Za neke lustere nećete morati izdvojiti mnogo vremena za transformaciju, dovoljno je da uklonite žarulje/svijeće, stavite zemlju s biljkom kreirajući malu vazu, odnosno – posudicu za cvijeće. Savršeno! Neki će se diy entuzijasti morati osigurati alatima kako bi lustere s tradicionalnim držačima za žarulje u obliku svijeća, transformirali u posudice.

Za početak, uklonite sve žarulje ili svijeće iz lustera i uklonite metalnu pločicu za koju su pričvršćene žice. Trebat ćete po jednu posudicu za cvijeće za svaki slobodan prostor uklonjenih žarulja. Upotrijebite “tanjuriće” u kompletu s posudicom koje ćete jakim ljepilom zalijepiti za bazu na kojoj su bile žarulje.

Također, na vanjski dio dna posudice za cvijeće, nanesite malo silikonskog ljepila i pričvrstite za tanjurić. Tako ćete imati kompaktni komplet koji će biti fiksiran za luster.

Ako vam se ne sviđa boja lustera, uvijek je možete promijeniti bojama u spreju. Odaberite omiljenu nijansu, posprejajte luster, čekajte da se kompletno osuši i stavite zemlju i biljku u vaše nove, atraktivne posudice koje će krasiti vašu terasu ili balkon!