FOTO by Amazon

Dekor

Preslatki gnomovi dobrodošli su svakoj uskršnjoj dekoraciji

Daria Lovrić 13. travnja 2022.

Male bradate figurice novi su uskršnji trend

Omiljeni božićni ukrasni u obliku ljupkih mekanih gnomova krasili su božićna drvca, staklenke s kolačićima, blagdanske stolove, komode i police. Još uvijek nismo spremni odreći se ovih dražesnih dekoracija iako su ovog proljeća stigli u nešto drugačijem ruhu.

Puno prije no što smo ih pustili u naše domove, ove bradate figurice krasile su dvorišta u nešto većim dimenzijama. Gnomovi su legendarna stvorenja koja su stoljećima bila dio zapadne kulture. Vjerovalo se da postavljanje gnoma u dvorište donosi bogatstvo.

Prema legendama gnom je malen i star čovjek s dugom bijelom bradom i živi pod zemljom. Gnomovi se često pojavljuju kao likovi iz bajki. Ovog Uskrsa ušuljali su se u naš interijer odjeveni u pastelne boje sa zečjim ušima, noseći pisanice i proljetno cvijeće.

Gnomovi kao uskrsna dekoracija nas ne iznenađuje s obzirom na to da je potraga za uskrsnim gnomovima prema Google Trendsu, porasla za 92% u posljednje četiri godine. Kako i ne bi kad se smatraju simbolom sreće, a vjeruje se da njihovo držanje u domu donosi čistoću i prosperitet.

Iako ih se izravno povezuje s božićnom sezonom, u ovom izdanju izgledaju očaravajuće i vjerujemo da će ovaj trend nastaviti rasti, kako za vrijeme Božića, tako i za vrijeme Uskrsa.

Ponudu ovih preslatkih gnomića možete pogledati na linku, a možete ih nabaviti već od 10.89 eura po paru.