Putovanja

Preslatki dućan po uzoru na film “Charlie i tvornica čokolade”

Engineer 16. veljače 2020.

Willy Wonka bio je inspiracija za sve neodoljive slastice

Petnaest godina nakon filmskog hita “Charlie i tvornica čokolade” u Engleskoj će se otvoriti lanac uličnih trgovina koje će biti inspirirane istoimenim filmom.

Charlie i tvornica čokolade može se smatrati dječjim romanom, no ovo djelo zapravo je moderna bajka koja na fantastičan način progovara o nepravdi prema djeci. Glavni je junak dječak Charlie, a kako svaka bajka ima i dobru vilu, u ovoj je bajci to lik Willyja Wonke. On je dosjetljiv i mudar izumitelj čokolade koji je i sam iskusio nepravdu – zlonamjerni su ljudi ukrali njegove izume i ideje.

Priča o tvornici čokolade i o Wonkinim čokoladnim izumima u vidu dvjesto vrsta čokolade, čokoladnim sladoledima , najraznovrsnijim voćnim bombonima, karamelama, žvakaćim gumama, čokoladnim jajima i njegovom najvećem izumu – čokoladnoj palači postat će stvarnost i svatko će moći uživati u njima.

Ovo će biti mjesto kao iz bajke za svu djecu i one koji se tako osjećaju. Bez obzira na godine u svakom od nas nalazi se malo dijete koje je uvijek spremno prihvatiti nešto čarobno.” – poručuju Iz Hans & Gretela.

Od raznih vafla i torti, bombona i šećernih vuna, sladoleda i čokolade svih vrsta svatko će pronaći nešto za sebe.

A da se radi samo o najfinijim slasticama govori i suradnja s belgijskim tvornicama čokolade, talijanskim tvornicama sladoleda i kanadskim tvornicama vafla.

Jedna poslovnica je već otvorena, a plan je stvoriti lanac slatkih dućana počevši od Londona, Manchestera, Birminghama and Edinburga.

Za sve koji panirate putovanje u UK ovo je još jedan razlog više da probudite dijete u sebi.