Moda

Prepoznajete ove legendarne Nike tenisice?

admin 23. veljače 2020.

Cijena - 4,5 milijuna kuna!

I dok bi se većina ljudi zgrozila na pomisao platiti par obuće deset tisuća kuna, postoji i mala skupina zagriženih kolekcionara koji su spremni izdvojiti i preko 4 milijuna kuna kako bi se dokopali limitiranih tenisica iz svog omiljenog filmskog serijala. StockX je objavio popis svojih top deset najprodavanijih modela i očekivano, one najskuplje i najprodavanije bile su legendarne Nike tenisice iz filma Povratak u budućnost.

Puštene su u prodaju 2016. godine kao limitirana serija od 89 pari. Poznato je da se nedavno jedan par prodao na aukciji po cijeni od 14,500$. Sretnici koji su ih se dokopali i koji ih žele preprodati mogu zaraditi pravo malo bogatstvo. Ako pak želite autentične tenisice iz filma morat ćete izdvojiti nestvarnih 4.441.792,00 kuna. Ove tenisice stekle su svoju popularnost davne 1989. godine kada ih je “isfurao” Michael J. Fox kao lik Marty McFly u filmu Povratak u budućnost 2.

Film “Povratak u budućnost” se počeo prikazivati 3. srpnja 1985. i zaradio 210 milijuna dolara na američkom box-officeu, čime je postao najuspješniji film te godine. Uslijedila su dva nastavka, “Povratak u budućnost 2” iz 1989., i “Povratak u budućnost 3” 1990.

Iako su prošle godine postojale glasine da bi se trebao snimati i 4. nastavak nedavno je sve demantirano i cijela ideja je propala. No kako živimo u vremenu prerada i beskonačnih nastavaka filmskih hitova ne bi se trebali čuditi ako se kroz nekoliko godina opet rodi ideja o nastavku ovog legendarnog filmskog serijala.