Film

Premijerno: Novi spot Ane Opačak!

Viktoria Šafranić 25. travnja 2017.

Luda vožnja u studiju Kino kluba Split

Perspektivna splitska pjevačica Ana Opačak predstavlja videospot aktualnog singla “Daj sad opet”. Spot je snimljen u studiju Kino kluba Split, redatelj je talentirani Toni Mijač, koji u svom portfoliu ima brojne uspješne radove, a s Anom je već surađivao pri izradi spota “Bam bam”. Jake i upečatljive slike s brzom i dinamičnom izmjenom kadrova noćne i dnevne vožnje automobilom, vjetar u kosi, rotirajući kišobrani koji se pretvaraju u svjetlucave disco kugle prepune šljokica…samo su mali dio čarolije koja ovaj spot čini interesantnim od prve do posljednje sekunde. Zanimljivo, trebalo je dvoje ljudi, dva dana i preko 3500 reflektirajućih stakalaca koja su se lijepila na kišobran da bi se postigao željeni efekt kišobrana koji predstavlja disco kuglu i asocira na ples.

“Bez da smo se fizički pomaknuli s mjesta, kreirali smo dinamičan video spot, koji te u ritmu glazbe mami i vuče na ples i na smijeh, baš kako pjesma i kaže; “Daj sad opet pleši, pleši, daj se opet smiješi…”. Početni i završni kadrovi prikazuju set i sve rekvizite koje smo koristili za snimanje, strateški „razbacane“ oko mene – ljestve, kišobran, ventilator, dijelovi automobila.“ – kaže Ana Opačak.

Singl „Daj sad opet“ Ana je predstavila na Zagrebačkom festivalu, a zvuči potpuno drugačije od svega što smo do sada čuli u njezinim izvedbama. To je korak u novi, svježi glazbeni izričaj, skoro pa rockerski đir, u kojem se Ana odlično snalazi. Ritam i atmosfera  pjesme „Daj sad opet“ odvest će vas u neku od scena iz kultnog Tarantinovog „Pulp fictiona“.

Na trenutke će vas podsjetiti na 60-e i „zlatno doba“ surf rocka te u pojedinim taktovima zazvučati kao moguća zanimljiva kombinacija Aninog vokala i sjajnih sisačkih instrumentalista Bambi Molestersa. Inovativan aranžman, izvrsna svirka i moderna produkcija, učinili su da Ana rame uz rame može stati uz aktualna imena svjetskih pjevačica  pop-jazz scene.

Novi spot možete pogledati ovdje: