Predstavljena voćna i desertna vina RAAK

Viktoria Šafranić 23. veljače 2017.

Elegantna kombinacija uparivanja vina sa sirevima i slasticama...

RAAK Voćna Vina – Vinarija RAAK iz Draganića kod Jastrebarskog predstavila je svoja desertna i voćna vina – od višnje i aronije/crnog ribiza – u Red red wine baru u Zagrebu (Andrije Hebranga 30). Degustaciju su vodili Boris Rak i njegova supruga Lorena, a prigodne plate sa sirevima za sljubljivanje uz vina pripremio je chef wine bara Drago Bošnjak.

RAAK Voćna Vina

Uzvanici su se najprije upoznali s vinima RAAK, uzbudljivim desertnim i voćnim vinima kakva u Hrvatskoj još nisu rađena. U ponudi imaju jedno rijetko voćno vino koje nije slatko (pa se može slagati uz mnoga jela) – od aronije obogaćene crnim ribizom, te romantično vino od dvije vrste višanja – kontinentalnih i maraske. Potom je slijedilo uparivanje vina sa sirevima. Prvo se kušalo sir mariniran u RAAK vinu od aronije/crnog ribiza, a onda plavi i kozji sir s domaćim džemom crnog ribiza i bobice aronije s limunovim sokom. RAAK Voćna Vina.

 

RAAK Voćna Vina

U slatkom dijelu degustacije, kombinirala su se vina sa slasticama Butika torti od vrhunske čokolade i cheesecake te originalne slastice iz Brazila, koje je pripremila Lorena Rak. Za osvježenje poslužen je čuveni brazilski koktel Caipirinha s dodirom vina RAAK, koji je pripremio mladi vlasnik wine bara Luka Elezović nakon čega je počela lagana zabava uz ritmove bossa nove.

 

RAAK Voćna VinaVinarija RAAK, u vlasništvu obitelji Rak, nazvana je po starijoj verziji njihova prezimena, pronađenoj u starim crkvenim knjigama. Jedan od članova obitelji je Lorena, 35-godišnja brazilska pravnica, koja je ostavila u Brazilu odvjetničku karijeru i udala se za Borisa Raka, a danas ravnopravno sudjeluje u obiteljskom biznisu. Zato se i ova promocija odvijala pod motom – Vinska harmonija Hrvatske i Brazila. RAAK Voćna Vina.