Predstavljen bogat program festivala TASTE THE MEDITERRANEAN/ OKUSI MEDITERAN!

Viktoria Šafranić 18. svibnja 2017.

Nezaobilazan sastanak svih ljubitelja mediteranske hrane

U Šibeniku je održana konferencija za medije povodom nadolazećeg festivala Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran! koji će se održati u Šibeniku i okolici, od 1. do 4. lipnja.

Program festivala predstavili su gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, ravnatelj JU „Nacionalni park Krka“ Krešimir Šakić, direktor TZ Šibenik Dino Karađole, vlasnik restorana Mediteran u Primoštenu Davor Perkov te direktorica festivala Okusi Mediteran! Ingrid Badurina Danielsson.

„Festival Okusi Mediteran! nudi bogatstvo gastro ponude te prirodnih i kulturnih ljepota i sadržaja Mediterana, ali primarno Šibensko-kninske županije. Turističke destinacije, uz prezentaciju kulturnog i povijesnog nasljeđa, morale bi snažno ponuditi upravo ovo što jest naša tradicija, a to su oni nepčani okusi Mediterana.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić izrazivši zadovoljstvo što se ovaj jedinstveni festival po četvrti put održava u Krešimirovu gradu.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka, ponosan je partner ovog projekta već treću godinu.

„Dijelimo iste vrijednosti: očuvanje kulturne baštine, poticanje razvoja lokalne gastronomije, organiziranje susreta i radionica za lokalno stanovništvo i posjetitelje NP Krka.“, kazao je Krešimir Šakić, ravnatelj JU „Nacionalni park Krka“.

Zadovoljstvo festivalom koji promovira mediteransku prehranu, stalno privlači nove partnere i suradnike te pozicionira Šibenik na gastronomsku kartu Hrvatske izrazio je i Dino Karađole, direktor TZ Šibenik. Direktorica festivala Ingrid Badurina istaknula je kako će festival i ove godine okupiti vrhunske strane i domaće chefove, sommeliere, stručnjake i novinare od kojih se neki vraćaju u Šibenik po četvrti put.