FOTO by Kodak

Zabava

Predstavljamo najveće puzzle na svijetu s nevjerojatnih 51.300 komada

Krešimir Šustić 20. travnja 2020.

Poznaješ osobu koja bi imala strpljenja složiti ih?

Dok vrijeme provodimo u karanteni zbog pandemije korona virusa, posežemo za aktivnostima koje su neki od nas davno zaboravili, a izrazito su dobre za vježbu ljudskog mozga.

Od klasičnih društvenih igara do pečenja kolača i ponovnog otkrivanja omiljenih TV emisija, naša se zabava vratila na dobre stare dane i totalno smo se uživjeli.

Puzzle za najveće i najstrpljivije “Friends” fanove

Puzzle su razonoda koja osim što razvija inteligenciju i logiku, odlično nam krate vrijeme i pritom ga čine kvalitetnim.

Komercijalizirao ih je John Spilsbury, oko 1760. i od tada su postale neizostavan dio djetinjstva, a i života odraslih. Izrađuju se od kartona na kojega se zalijepi određena fotografija, a zatim se reže u različite oblike koje je potrebno spojiti kako bi se dobila kompletna slika.

Slagalice krase razne scene iz prirode poput planina, jezera i životinja, građevine, zgrade kao što su dvorci, crkve i svjetski poznate zgrade i umjetnička djela najvećih slikara. U današnje vrijeme, sve više i više ljudi poseže za personaliziranim puzzlama, pa tako daju u izradu vlastite slike.

Kodak je izbacio u prodaju najveću svjetsku slagalicu od 51.300 komada koja je velika 16,47 četvornih metara, a teška 18,5 kilograma. Nakon sastavljanja, slagalica prikazuje šareni prikaz 27 svjetskih čuda kao što su Veliki kineski zid, slapove Niagare i katedralu svetog Vasilija Blaženog u Rusiji.

Nadamo se da smo vas zaintrigirali i da imate dovoljno veliki dnevni boravak u kojem ćete moći razvijati svoje vještine i bez problema sa svojim najdražima uživati u aktivnosti baš kao u djetinjstvu.