FOTO by PR

Elegant

Predstavljamo LIBRE EAU DE PARFUM INTENSE

PR 15. rujna 2020.

Novi miris kuće Yves Saint Laurent

Svjestan sam da sam modu doveo u novo stoljeće i da sam ženama omogućio pristup jednom svijetu slobode koji im je dotad bio nedostupan.” – Yves Saint Laurent

Sloboda! – To je riječ koja definira Yves Saint Laurent

Vatrena, intenzivna, vođena intuicijom…Yves Saint Laurent žena utjelovljuje ove karakteristike. I danas, više nego ikad, ona slijedi njegov moto: “Tout, mais terriblement” – “Sve, ali do ekstrema“.

Iznimno kul, divlja ljepotica s prepoznatljivim potpisom; mlada pjevačica i kantautorica Dua Lipa – jedna od svjetski poznatih umjetnica u svijetu koja ujedno definira kulturne vrijednosti, zaštitno je lice i glas mirisa Libre Eau de Parfum, a sada i novog mirisa Libre Eau de Parfum Intense.

Ikonski miris slobode. Novi, seksi kul cvjetni miris. Narastao između Francuske i Maroka. Osmišljen između Pariza i New Yorka. Negdje na granici između muževnosti i ženstvenosti… Sve ono što čini Libre tako prepoznatljivim. Ali u još intenzivnijem izdanju.

Budite spremni prigrliti svoju divlji, instinktivni karakter

Sloboda je postala stanje uma. Način vođenja igre prema vlastitim pravilima. Zato što vi ostajete vjerne sebi. Bez kompromisa. Bez proturječnosti.

Opijajući miris koji ostavlja tinjajući mirisni potpis Libre Eau de Parfum Intense.

MIRIS – SEKSI, KUL, VRELIJI NEGO IKAD

Libre Eau de Parfum Intense u potpuno novoj dimenziji, u kojoj ovaj ikonski miris prenosi nevjerojatnu dubinu i misterioznost kroz visoku koncentraciju koja reflektira svu raskoš u boji konjaka.

Libre predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka Anne Flipo bila je taj stil rodno zaokrenuti u ženski miris, baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu odlučio dati ženski kroj.

Kreatori parfema Anne Flipo i Carlos Benaïm slijedeći svoje instinkte dovode ovu moćnu kompoziciju do samog vrhunca, intenzivirajući tenziju između kul muževnosti i zavodljive ženstvenosti u klasičnom Libre mirisu.

Za Libre je Anne prilagodila ključni sastojak fougèrea kako bi naglasila njegovu ekstravagantnost sa srži veličanstvene lavande iz Provanse, dovodeći najtoplije i najslađe slojeve te esencije do punog izražaja. Kada je Carlos Benaïm kreirao najsenzualniji i najčišći miris cvijeta naranče koji je ona ikada osjetila, razotkrivajući skriveni i zapaljivi temperament slatkog bijelog cvijeta.

Libre Eau de Parfum Intense u ekstremnoj senzualnosti koju je kreirao majstorski duo, oslobađajući magnetičan miris iz srca džungle: vatreni akord orhideje.

Poput intrigantnog egzotičnog cvijeta na smokingu, naglašavajući ženstvenost žene koja ga nosi, orhideja kreira goruće cvjetno srce mirisa.

Riječi koje opisuju ovaj spoj su “cvjetni, kremasti, vanilijski te začinski s tragom dima”, omamljujući senzualni miris orhideje progara kroz topeće cvjetno srce Libre Intense, ujedinjavajući medeni trag gorućeg cvijeta naranče s nježnom vanilijom I blistavim akordom jantara, izgrađenog oko klasične ambergris note, Grisalva.

Naglašavajući Libre potpis kroz kontrast između muževnosti i ženstvenosti, kreatori parfema uvode novog igrača – vetiver. On je poznat po mračnoj aroma dima i drveta koje kreiraju opojne note u samoj bazi mirisa, ojačavajući snagu samog cvijeća.

Apsolutno couture , ali istovremeno divlji i senzualan. Vreliji, raskošniji, moćniji…Miris slobode nikad nije bio toliko Intenzivan.

SASTOJCI – PALETA NOTA KREIRANA PO MJERI

To je visoko modni preokret klasičnog muževnog stila. Libre, izrađen od materijala vrhunske kvalitete u čast Yvesu Saint Laurentu. U ovoj paleti napravljenoj po mjeri nalaze se ključni prirodni sastojci parfema, dekonstruirani i potom rekonstruirani kroz modernu tehnologiju, radi oslobađanja gole esencije svake note.

SRCE RASKOŠNE LAVANDE Francuska

Raskošna lavanda novi je kultivar razvijen zbog njegova mirisa i otpornosti na štetočine, a raste u nižim planinskim predjelima Provanse. Raskošna lavanda Yves Saint Laurenta iz održivog je uzgoja i predstavlja dio programa kojemu je za cilj promovirati povratak nasada lavande u Francuskoj.

Rukom ubrano cvijeće prvo se destilira parom, čime se dobiva 100 % prirodno esencijalno ulje. Ulje se zatim frakcionira uz CO2, procesom koji dopušta kreatorima parfema da eliminiraju manje poželjne, muževnije slojeve kako bi se izvukle zaista samo najljepše frakcije. Srce raskošne lavande dostojno dive, svježiji i cvjetniji odraz njezine esencije, posebno je rezerviran za ovu modnu kuću.

SRCE LAVANDINA Francuska

Lavandin, hibrid dviju divljih lavandi, još se od antičkog Rima koristi za miris odjeće (odakle i engleska riječ za veš, „laundry”) i dosta se dugo povezivao s pojmom čistoće. Danas predstavlja jedan od najvećih parfemskih nasada u Francuskoj. Kvaliteta koja ulazi u Libre dobiva se iz održivih uzgoja, s ciljem da se poboljšaju primanja poljoprivrednika osiguravanjem poštene cijene i garantiranjem stabilnih cijena u dugoročnom smislu.

Za ovaj se parfem koristi samo svježe ubrano cvijeće. Kako bi se očuvala vibrantna svježina, cvijeće se destilira na pari i zatim dekonstruira molekularnom destilacijom te ponovo aranžira u „srce”. Ova posebna kvaliteta do koje dolazimo posebno je rezervirana za Yves Saint Laurent.

SRCE ČISTOG CVIJETA NARANČE Maroko

Ovaj jedinstveni cvijet naranče, uzgojen u regijama Rabat-Salé-Kenitre u Maroku i ubran ženskim rukama, kreirao je majstor kreator parfema Carlos Benaïm kombinirajući najzamamnije i najintenzivnije frakcije njegove čiste esencije. „Koncentrat cvijeta, bujan do granice tjelesnosti”, opisuje njegova kreativna partnerica za Libre, Anne Flipo.

ČISTI JUNGLE ESSENCE™ S BURBON-VANILIJOM Madagaskar

Cvijet vanilije koji oprašujemo rukom na dan cvjetanja daje nam zelene plodove koje je potrebno ubrati kada sazriju i sušiti šest mjeseci kako bi se razvila njihova aroma. Vanilija Yves Saint Laurenta dolazi iz održivog uzgoja iz Madagaskara koji se održava programom u zajednici, uz vrhunska sredstva uložena u najbolje kvalitete, dozvoljavajući povećanje od 25 % u prihodima uzgajivača.

Vrhunski ekstrakt, stvoren samo za našu kuću, dobiva se korištenjem najmodernije tehnologije izvlačenja esencije, Jungle Essence™, koji zahvaća punu, bogatu aromu ploda. Ovaj moćni ekstrakt nježne teksture zahvaća jedinstveni svježi učinak sazrelih mahuna vanilije uz balzamične tonove.

AKORD ORHIDEJE: RIJETKI NOVI MIRIS DIVLJINE

Istovremeno dragocjena i delikatna poput kolibrića, ali i šarena poput jaguara. Orhideja Stanhopea Oculata povezana je s vanilijom, odnosno mahunom biljke roda vanilije, koja pripada obitelji orhideja. Kako bi privukla oprašivače, biljka proizvodi blag i uglađen miris. No s obzirom da ne ispušta esenciju, miris je potrebno prikupiti uz pomoć Living™ headspace tehnologije, najsuvremenije tehnike koja omogućava kreatorima parfema da analiziraju i reproduciraju miris sa savršenom mješavinom prirodnih sastojaka i ručno izrađenih molekula.

RAZGOVOR – ANNE FLIPO I CARLOS BENAÏM O MIRISU LIBRE EDP INTENSE

Osjećali ste se potpuno slobodno kada ste kreirali Libre EDP. Kada govorimo o Libre EDP Intense, jeste li slijedili svoje instinkte?

Apsolutno. Slijedili smo svoje instinkte, pritom pazeći da ostanemo vjerni samoj srži Librea, tako da ga reinterpretiramo na novi, senzualniji, opijajući način. Ti instinkti su nas vodili ka još većoj, gorućoj i beskompromisnoj slobodi.

Kako ste zamislili evoluciju mirisa?

Zadržali smo onu moćnu, unikatnu fougère strukturu Librea, izgrađenu oko esencije lavande, apsoluta cvijeta naranče I vanilije kako bi miris učinili još putenijim, primamljivijim i izazovnijim.

Libre Eau de Parfum je već vrlo bogat, intenzivan miris. Kako ste ga napravili još intenzivnijim?

S još opojnijim, raskošnim cvijećem i intenzivnijim kontrastom između cvijeta naranče i lavande, te u kombinaciji s drvenasto/jantarnom bazom mirisa. Ali, isto tako smo i povećali koncentraciju mirisa.

Otkrili ste nam novi sastojak uz narančin cvijet, akord orhideje. Što Vas je privuklo ovom mirisu? Koje je njegovo mjesto u Libreu?

Akord orhideje sadrži cvjetne, kremaste, vaniline i začinske note sa tragovima dima. Savršen je par s apsolutom cvijeta naranče koji ističe senzualnost i ženstvenost cvjetnog srca mirisa Libre te predstavlja opijajući, magnetičan i neodoljiv karakter mirisa. Inače se može pronaći u mirisu koji izražava goruću, kontrastnu senzualnost.

Kako biste definirali cvjetno srce novog mirisa?

Senzualan. Puten. Obuzimajući. Magnetičan.

Još je jedan novi sastojak u baznim notama – vetiver. Koja je njegova uloga?

U kombinaciji s drvenasto/jantarnim akordom, vetiver naglašava rodnu dualnost mirisa, dajući mu dimenziju snage i intenzivnosti.

Kada bi Libre EDP Intense bio boja, koju bi izabrali?

Bila bi to zlatasta boja koja izražava isijavanje, divlji ali elegantan muško/ženski karakter.

Koju biste emociju željeli pobuditi u ženi koja nosi ovaj miris?

Osjećaj slobode…da se usudi eksperimentirati, živjeti bez granica.

BOČICA – GORUĆA IKONA

Ne dirate ikonu. Samo ju učinite još boljom. Intenzivniji nego ikad, miris je u sjeni između vatre I zlata. Zlataste boje poput lavlja krzna. Moćna I muževna boja donosi provokativan preokret atraktivnoj, ženstvenoj bočici.

Nasuprot dubine koju donosi zlatasta boja, ikonski Cassandre logo isijava poput plamena. Žestoko moderan. Dizajn koji je kreirala Suzanne Dalton donosi preokret I zaigranost. Cassandre kao jedan od legendarnih modnih logoa izuzetno prepoznatljiv I moćan.

Ikonska Libre bočica ostaje ista, odražavajući taj muževno/ženstveni preokret. Geometrijske linije iskrojene poput odijela po mjeri. Ekstravagancija uvećanog logoa Cassandre koja se prelama pod oštrim kutem bočice predstavlja kreatorski dragulj. Senzualna fuzija metala, stakla i mirisa buja iz precizno urezanog staklenog V i naglašenog dekoltea slova Y.

Za Libre je dizajnerica Suzanne Dalton učinila neočekivano: uzela je slobode u susretu s ikonom. Jer je mogla. I zato što je Cassandre, jedan od najlegendarnijih logotipa u svijetu mode, jedini instantno prepoznatljiv, iz kojeg god kuta da promatrate.

Jednim hrabrim i razigranim potezom ona je preokrenula ikonski YSL naopačke, oblikovala ga tako da prati oštre uglove bočice i zalijepila ga na staklo – kreatorski dragulj. Senzualna fuzija metala, stakla i mirisa buja iz precizno urezanog staklenog V i naglašenog dekoltea slova Y.

Malena bočica odražava muško-ženski preokret mirisa. Iskrojene geometrijske linije odijela po mjeri. Svi ustaljeni kodovi crpe se couture ekstravagancijom predimenzioniranog logotipa Cassandre urezanog u staklu.

Kosi crni čep na vrhu bočice dodatak je toj seksi couture asimetriji.
Elegantni zlatni lanac oko vrata – zato što se žene YSL-a osjećaju slobodnima noseći lance, dok god su od zlata. Ona je snažna i može ih strgati kad god poželi.

Zato što si slobodna. Zato što ne postoji intenzivnija riječ koja bi te definirala. Libre. Intenzivno Libre.

FILM – VRIŠTEĆA SLOBODA

Spektakularna kampanja za Libre Eau de Parfum Intense ujedinjuje dva poznata svjetska umjetnika – nagrađivanog redatelja i fotografa Nabila i novi moćni vokal pop glazbe, istinsku Libre ženu: Dua Lipa.

Priča o vatri i letu koja prikazuje našu neustrašivu heroinu na mostu koji oduzima dah. Pleše tako slobodna. Polako korača prema nama dok riječ L-I-B-R-E blista u gorućem plamenu. Očaravajući prizor koji potiče žene da prigrle svoju slobodu.

U novom filmu, Dua Lipa stoji na krovu zgrade promatrajući grad u savršenom crnom smokingu. Obasjana toplim jantarnim zrakama zalaska sunca, njena zlaćana koža i plava kosa sjaje poput plamena.

Potpuno je sama i slobodna. Odvažna kraljica koja nadzire svoje kraljevstvo. Bez očekivanja ili restrikcija. Zato što ona tako želi. Jer je to ona.

Posjeduje potpunu kontrolu i spremna je potrčati u divljinu. Blistave oči u plamenu koje nas izazivaju i zadirkuju da pratimo njenu animalističku prirodu na tragu obuzimajućeg mirisa: Libre Intense.

I dok korača pored slova LIBRE logoa, njih obuzima gorući plamen, poput intenzivnih osjećaja koji ju preplavljuju. Vatra u njenim grudima. Vatra u njenim očima. Ona je snažna, odvažna lavica na samom vrhu svijeta, spremna ga osvojiti. Žestoka ikona naše slobode.

A kada lavica zariče rikom slobode, preplavljuje nas uzbuđenje. Vatra gori u našim venama. Mi smo Libre.

Dua predstavlja silu prirode, i vrijeme je da čujemo njen vrisak slobode. Njen vrisak je žestok, životinjski…kida i posljednje komadiće otpora. To nije krik u pomoć, nego krik dominacije divlje lavice na vrhu planine, koja odvažno stoji i promatra svoj teritorij prisvajajući potpunu moć”.

Nabil

YSL LIBRE EDP INTENSE S30ML – 562,00kn

YSL LIBRE EDP INTENSE S50ML – 821,00kn

YSL LIBRE EDP INTENSE S90ML – 1107,00kn