Putovanja

Prazne ulice Japana izmamile jelene da uživaju bez ljudi

admin 19. ožujka 2020.

Od venecijanskih dupina do japanskih jelena - životinje uživaju bez ljudi!

Zbog karantene i samoizolacije koja se trenutno provodi u brojnim zemljama ljudi su prisiljeni ostajati u svojim domovima tražeći utjehu u društvenim igrama, filmovima i online svijetu.

Priroda je osjetila izoliranost čovjeka – najvećeg zemaljskog predatora te dopustila životinjskom svijetu da uživa u trenutku te iskoristi vrijeme za istraživanje mjesta na kojima “vladaju” ljudi.

Popularnim venecijanskim kanalima, koji su inače prepuni turista i gondola, zavladali su dupini, labudovi i ribice, a nije ništa drugačije na drugoj strani svijeta.

Jutros su se pojavile fotografije japanskog nacionalnog parka “Nara” gdje su ulicama zavladali jeleni. U pomanjkanju ljudi, povećanju znatiželje i potrazi za hranom krdo jelena iskoristilo je priliku i počastilo se španciranjem ulicama.

Još jedna senzacija događa se i u Tajlandu gdje su ulice okupirali naši preci majmuni, koji su, trbuhom za kruhom, također iskoristili pomanjkanje ljudi.

Tamošnji lokalni majmuni žive od hrane koju im daju turisti, a budući da turista nema vlada i panika oko nestašice hrane.

Kako inače sa svakim zlom dolazi i nešto dobro, protumačit ćemo cijelu ovu situaciju kao upozorenje da priroda ne pripada ljudima, već obratno.