FOTO by Instagram @uno

Zabava

Pravilo o Uno karti +2 zbog kojeg smo ostali u šoku!

Krešimir Šustić 13. listopada 2020.

Nakon godina odigranih partija, teško ćemo se priviknuti na ovo pravilo

Igranje društvenih igara se smatra jednom od najpopularnijih vrsta zabave današnjice, neovisno o tome kojeg smo uzrasta i kakvi nas izazovi uveseljavaju.

Iako ih zaista ima pregršt, planetarnu slavu su stekle Čovječe ne ljuti se, Monopoly, Rizik, Cluedo, ali i kartaške igre poput Bele, Crnog Petra, Remi i svima dobro znani Uno.

Crvene, plave, zelene, žute i crne karte su osvojile srca ljudi diljem svijeta, te su stvorile prave profesionalce koji čak posjećuju turnire kako bi se natjecali u omiljenoj razonodi.

Iako svatko od nas igra po svojim pravilima i na drugačiji način, neke se stvari ipak moraju ispoštivati kako bi cjelokupna partija imala smisla.

Naime, službeni Twitter profil ovog bezvremenskog klasika često nas zna iznenaditi nekim činjenicama koje do sada nismo znali, a ni prakticirali.

Zadnja objava od prije 4 dana izazvala je pravu pobunu na društvenim mrežama jer izgleda da nitko nije znao kako se pravilno koristi karta +2.

Svi mi koji smo na istu bacali istu, očito smo cijelog života živjeli u zabludi i igrali pogrešno, ne znajući da to nije pravilo koje nalažu kreatori ove igre.

Nalažu da ako igrač baci kartu +2, sljedeći igrač jednostavno izvuče dvije karte i preskače se njegov potez, bez da nadodaje istu takvu.

Moramo priznati da nam ovo baš nema smisla, te da će nam nedostajati situacije u kojima će zadnji igrač koji ostane bez spomenute karte morati iz špila vući veliki broj karata.

Vjerojatno ćemo se i dalje držati vlastite verzije, a vi?