Dekor

Pratite ove must-have korake za terasu ili balkon u vintage stilu!

Viktoria Šafranić 05. svibnja 2020.

Mjesto na kojem ćete poželjeti ostati zauvijek…

Proizvođači nam iz sezone u sezonu lansiraju pregršt dekorativnih stvarčica prema raznim temama. Rustikalni, botanički, pastelni ili metalik štih, svaki ljubitelj određenog stila danas je u mogućnosti pronaći raznovrsne komade prema vlastitom ukusu za uređenje doma.

Kada govorimo o uređenju terase, jedan od rastućih trendova je dekor u vintage ruhu koji već na prvi pogled izaziva emocije. Ima tih elemenata koji toliko ožive eksterijer da kompletno svoje slobodno vrijeme poželimo provesti upravo tamo.

Svatko bi trebao imati svoju oazu miru gdje će zaboraviti na sve probleme, odlutati mislima u daleke tropske krajeve i sanjariti o svemu onome što je srcu drago. Kako bi to postigli, potrebno je samo malo vremena i kreativnosti koji će rezultirati famoznom terasom na kojoj će vam svaki susjed pozavidjeti.

Možda ne raspolažemo  informacijom o veličini vaše terase, no sigurni smo da će vam se neki od ovih prijedloga uklopiti u ambijent.

Antikne tegle za cvijeće – ne samo da će dati jednu bezvremensku notu, već će u svaku terasu unijeti dašak prošlih vremena.

Vintage tanjurići kao dekor na zidu – ako imate prostran zid, a nemate ideju čime ga upotpuniti, umjesto slika odlična alternativa su retro tanjurići.

Sadnice za cvijeće u kolicima – tačke su obavezan element svakog dvorišta, no ne moraju se samo koristiti kao prijevozno sredstvo u obavljanju vrtnih poslova već mogu poslužiti kao jedinstven dekor za terasu prepun svježeg i mirisnog cvijeća.

Malene rustikalne ljestve stvorene su za mjesto u kutku koje najčešće ostaje nedorečeno. Postoje razni mini modeli koje možete smjestiti upravo u taj dio terase te iste ukrasiti cvjetnim motivima.

Šalice za čaj cvjetnih detalja – osim što u njima možete pripremiti čajanku ili kavu, iskoristite satenske vrpce i privežite ih tako da vam vise sa stropa. Naravno, pripazite da ste ih čvrsto omotali kako vam prva oluja ne bi pokvarila dojam.

Staklenke kao svjetlosna dekoracija – privežite ih na ogradu od terase i napunite svjetlosnim dekoracijama. Ako se kojim slučajem na vašoj terasi nalazi stablo ili maleno drvce, za još bolji dojam lampice možete omotati oko njega.

Metalna teglica za zalijevanje cvijeća idealna je da njome ispunite umjetne cvjetne favorite vibrantnih boja s kojima nemate nimalo brige oko zalijevanja, a koji izgledaju božanstveno baš poput pravog cvijeća.

Antikne posudice ili lončići za sukulente stvoreni su za sve ljubitelje ovih nevjerojatno lijepih biljaka. Spoj ovo dvoje dekoracija učinit će vašu terasu vintage rajem na koji nitko neće ostati ravnodušan.

Otvorene drvene ladice s natpisima poslagane jedna preko druge ili komoda u pink i rustikalnom izdanju stvorene su ako negdje poželite smjestiti okvire za slike ili vaze.

Naravno, ne zaboravite na namještaj i ukrasne jastučiće na kojima ćete satima odmarati glavu. Ručno pletena viseća stolica ili ljuljačka definitivno nemaju konkurencije, kao i DIY namještaj od peleta. Možete dodati i pokoji tabure i eventualno manji tepih u vintage varijanti.

Također, jedan od must-have artikala su dekorativna slova u znaku ljubavi koja se često koriste na vjenčanima – umjesto ogromnog natpisa ‘just married’, za terasu su vam sasvim dovoljna manja slova koja mogu biti razbacana po stoliću ili ih možete postaviti na ukrasne ljestve.

Čak i kada ste sve lijepo namjestili, ponekad nas sitnice mogu izbaciti iz takta. Ne dopustite da vam vanjske štetočine pokvare cjelokupan dojam.

Klopka za mrave završni je element koji vam je potreban za uživanje bez granica. S obzirom na količinu biljaka, neželjeni insekti bi mogli vrebati u narednim mjesecima stoga nabavite klopku s Raid potpisom koja će vas štititi i omogućiti bezbrižnost od 0-24.

Za još više informacija o Raid proizvodima protiv insekata posjetite njihovu službenu Facebook stranicu Sezona bzzz briga i Instagram profil!