Pozor: Prijeti nam nestašica Nutelle!

Engineer 07. lipnja 2019.

Ljubitelji Lino Lade mogu se opustiti, nema razloga za brigu

Ne želimo vam stvarati paniku, ali uskoro bi moglo doći do drastičnog pomanjkanja Nutelle, kako na internacionalnim tržištima, tako i na našem. Tvornica u Francuskoj koja proizvodi ovaj prefini namaz trenutno ima štrajk radnika što znači samo jedno – proizvodnja je zaustavljena!

Najgora stvar je što je štrajk ozbiljan i trenutno se ne zna kako i kada će završiti. Navedena tvornica proizvodi četvrtinu svjetske Nutelle, u brojevima to iznosi oko 600,000 staklenki Nutelle dnevno.

Na prvu nam možda neće biti jasno kako zaposlenik u Nutelli može štrajkati, pa ima priliku “kupati” se svakodnevno u Nutelli. Možda su tako mislili i u upravi tvornice, ali zaboravili su da u kapitalizmu vlada novac, a ne Nutella, pa su revoltirani radnici odlučili štrajkom osvijestiti upravu.

Radnici žele povećanje plaće za 4.4%, ali uprava im je na prvom sastanku ponudila samo 0,4%. Velika je to razlika, tako da ćemo sigurno biti u neizvjesnosti dok uprava i radnici ne postignu neki kompromis.

Za kraj ćemo napomenuti da ista tvornica proizvodi i Ferrero čokoladice, tako da i s te fronte postoji opasnost od manjka istih. Nema druge, torbe na ramena i pravac u nabavku godišnje zalihe!

Zaboga, dajte radnicima veće plaće i prekinite ovu neizvjesnost za sve nas Nutelloljupce.