FOTO by PR

Elegant

Poznati opčinjeni novom električnom jurilicom!

PR 22. rujna 2021.

Zbog prednosti koje pružaju, električni romobili postali su alternativa biciklu, automobilu i javnom gradskom prijevozu

Svi se nakon ljeta vraćaju u poslovnu rutinu, a mnogima teško padaju prometne gužve zbog kojih često kasne na posao ili sastanke. Većini nas je jako dobro poznat scenarij sjedenja i čekanja u automobilu u prometnoj gužvi dok kasnimo na posao ili sastanak.

I dok sjedimo i čekamo, u posljednje vrijeme često možemo uočiti ljude koji pored nas doslovno projure na svojim električnim romobilima. Praktični su i ekološki prihvatljivi, a u nekim gradovima ih se može i iznajmiti. S ovim električnim ljubimcima ne postoji problem traženja parkinga i bez problema odolijevaju gradskim uzbrdicama i nizbrdicama.

Upravo zbog prednosti koje pružaju, električni romobili mnogima su postali alternativa i koriste ih umjesto bicikla, automobila ili javnog gradskog prijevoza. Voze ih svi pa čak i osobe iz javnog života i influenceri. Hrvatska influencerica Lidija Lešić, stand up komičar Ivan Šarić, televizijska voditeljica Marijana Batinić i liječnik Mladen Duduković odnedavno imaju ‘električnu jurilicu’ – najnoviji električni romobil Xiaomi Mi Electric Scooter 3.

Omiljena televizijska voditeljica Marijana Batinić oduševljena je kako kaže, ‘novom pilom’.

„Xiaomi Mi Electric Scooter 3 može prijeći do 30 kilometara jednim punjenjem, a ima i tri načina rada – pješački, standardni i sportski. Za mene, naravno, ovaj prvi – vrlo sam oprezna. Osim kad me snimaju, tada sam u sportskom modu“, rekla je Marijana.

Oprezan je i poznati stand up komičar Ivan Šarić, koji je rekao da dok ne bude siguran, vozi na prvom pješačkom modu.

„Kasnije prelazim postepeno na druga dva moda. I da, novi Xiaomi Mi Electric Scooter 3 može nositi teškaše poput mene i povući uz brijeg zbog motora od 600 kw! Niz brijeg me čuvaju dvostruke disk kočnice“, istaknuo je Šarić.

Poznata hrvatska influencerica, diplomirana pravnica i poduzetnica Lidija Lešić podigla je svoju vožnju na višu razinu uz Xiaomi Mi Electric Scooter 3.

„Uz novi sklapajući dizajn potrebne su mu samo tri sekunde kako bi bio spreman za polazak i zato je savršen suputnik u mojim dnevnim obavezama. Osim toga, može prijeći udaljenost i do 30 km sa samo jednim punjenjem“, oduševljena je Lidija.

Sve mogućnosti najnovijeg  romobila Xiaomi Mi Electric Scooter testirao je i liječnik, estetski i plastični kirurg Mladen Duduković.

Ne postoji osoba koju ovaj električni romobil minimalističkog dizajna i elegantnog izgleda nije oduševio već nakon prve vožnje. Lagan je za nošenje – teži svega 13,2 kg i sklapa se jednostavno i brzo jer ima novi sklapajući dizajn – potrebne su samo tri sekunde za sklapanje.S obzirom na to da su izXiaomija mislili na sve, kada se sklopi vrlo je kompaktan te se može spremiti i prenijeti bilo gdje.

Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ima novi, snažniji motor od 600W, a može postići maksimalnu brzinu od 25km/h. Romobilom se može i u egzibicije – s lakoćom i brzinom prelaziti i preko uzbrdica jer svladava nagibe i do 16 posto.

Novi električni romobil opremljen je bočnim LED svijetlima, velikim prednjim reflektirajućim svjetlom i bočnim reflektorima, što jamči maksimalnu sigurnost pri vožnji. Potpuno povjerenje u vožnji omogućavaju i diskovi kočnica, koji imaju sustav učinkovitog kočenja kako se kočnice ne bi brzo istrošile i kako bi dulje trajale. Odlična značajka je pretvorba kinetičke energije kod kočenja i zakretanja u upotrebljivu električnu energiju za još više putovanja.

Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ima pametniju i izdržljiviju bateriju nevjerojatnog kapaciteta 7650 mAh, koja doseže maksimalnu duljinu od 30 km. Radi se o unaprijeđenom posebnom načinu rada baterije s kojom se sigurno može stići na svako odredište. Kada je kapacitet baterije niži od 30% u periodu od 10 do 15 dana, romobil automatski ulazi u tzv. ”sleep mode” koji čuva bateriju i produžuje njezino trajanje do sljedećeg punjenja.

Novost je i veliki zaslon za čist i jedinstven pregled svih informacija za vrijeme vožnje, koji se može povezati s Mi Home aplikacijom unutar koje se detaljno mogu vidjeti sve potrebne informacije, podaci i statistike.

Model je dostupan je u sivoj boji sa crvenim detaljima i crnoj boji s plavim detaljima. Mi Electric Scooter 3 je jednostavno praktičan prijevoz do svakog odredišta.