Poznati

Poznate mame i ove su godine svojoj dječici pripremile pravi fašnik!

Viktoria Mikulić 17. veljače 2021.

Iako smo uplovili u sezonu karnevala,

Veljača je svima poznata kao najromantičniji mjesec u godini, ali i kao sezona karnevala. Svake godine diljem Hrvatske održavaju se brojne manifestacije, a jedni od najpoznatijih su definitivno Riječki karneval i fašnik u Samoboru.

Djeca i roditelji kostimiraju se u najdraže likove i ponosno šeću ulicama kako bi pokazali svoje kreacije. Uz to, odabiru i prikladnu šminku i frizuru te se pridružuju gradskoj povorci. Ti veseli dani i u nama bude nostalgiju i emocije te nas vraćaju u djetinjstvo. Svatko pleše, pjeva i zabavlja se na svoj način, bez osuđivanja i skrivenih pogleda.

Krafne su nezaobilazan dio svakog karnevala i gotov je grijeh ne kušati barem jednu od ponuđenih. One dolaze s raznim nadjevima, od klasičnih s marmeladom ili šećerom u prahu, do onih s čokoladom, vanilijom, kao i šećernim posipom, voćem, bombončićima i slično.

Ova je godina nažalost u potpunosti poremetila karnevalsko veselje te nam onemogućila zabavu kao inače. Sve što je bilo planirano, u posljednji čas je odgođeno.

No mame kao mame, nikada nemaju mira i sve bi učinile za svoju djecu jer znaju koliko ih ti dani čine sretnima, stoga nije iznenađujuće što su uzele stvar u svoje ruke i svejedno svoje mališane prerušile u najsimpatičnije crtane likove, kao i one iz životinjskog carstva. Na taj način, dale su im priliku da barem na jedan dan budu u potpunosti svoji i kreativno se izražavaju.

Neke od poznatih mama pohvalile su se na Instagram profilima zanimljivim kreacijama svoje dječice, a mi smo izdvojili one najsimpatičnije objave.

Franka Batelić i njezin sin Viktor prerušili su se u pčele, koje su samo za tu ulogu i skakutale. Osmijeh na njihovim licima govori više od tisuću riječi, a kostimi su prava mala remek djela.

Graciozne djevojčice Nevene Rendeli zablistale su u ulogama princeze, Elze i leptirića, a pridružile su im se i blizanke Mirne Medaković Stepinac, s kojima su nerazdvojne.

Čak se i baka Rendeli za svoje unučice maskirala u vješticu.

Marijana Batinić također je na Instagramu podijelila fotografiju svoje prve kćerkice, koja ponosno nosi krunu i izgleda baš poput prave princeze. U plastičnoj krinolini duginih boja, s perlicama, šljokicama i lepezom, ova se divna djevojčica uputila u vrtić.

Iako nam je puno toga zabranjeno, to ne znači da ne možemo biti kreativni i svakodnevno svojoj djeci pokazivati da, bez obzira na sve, svijet nije stao i da nikada ne zaborave maštati.