FOTO by Elegant.hr

Dom

Poznata destilerija gina pokazala se kao raj za naša nepca!

Daria Lovrić 09. prosinca 2022.

Gin, borovnica, šljivovica, medovača, višnja, travarica... Koja je vaš favorit?

Zahvaljujući marketing timu Xiaomija, jučer smo imali prilike posjetiti Plitvice. Naša prva postaja bio je OPG Magdić gdje su nas, unutar rustikalnog ambijenta dočekale rakije i likeri za degustaciju. Dunja je naš favorit, a među istima pronašle su se i borovnica, šljivovica, medovača, višnja i travarica.

 OPG Magdić
OPG Magdić

Također, okusili smo i njihov famozan gin uz brojne začine koji su dodatno pridonijeli aromi. Ova destilerija postoji još od 2010. godine, dok je kušaonica napravljena 2022.

 OPG Magdić  2
OPG Magdić

Nakon što nam je ponosni vlasnik objasnio cijeli proces proizvodnje, uputili smo se u njihov cozy interijer te si uz domaće delicije uljepšali tmurni četvrtak.

OPG Magdić

Naime, Igor Magdić započeo je proizvodnju rakija i likera po učenju svojega djeda koji je održavao dugogodišnju tradiciju pečenja rakije u tom kraju.

OPG Magdić

Gin te sve rakije i likeri proizvode se na imanju u Slunju koje je opremljeno vrhunskom destilerijom i voćnjakom. Sirovine koje upotrebljavaju su dijelom iz vlastitog voćnjaka, dok jedan dio zbog velike potražnje otkupljuju od ostalih voćara.

OPG Magdić

Kada kušate rakiju od borovnice, imat ćete osjećaj kao da ste kušali žličicu domaćeg pekmeza. Ukusna, slatka voćna rakijica idealan je izbor za aperitiv prije ručka. Jednako mišljenje imamo i o preukusnom višnjevcu za kojeg možemo reći da je najbolji koji smo probali.

OPG Magdić

Kao ozbiljno dobra rakija istaknula se medovača iliti ga rakija od meda. Snažna, konkretna i gusta medica savršen je odabir u hladnim zimskim danima. Ugrijat će vaš organizam i vjerujte da neće kušati samo jednu.

OPG Magdić

Rakija od dunje ima čak 40% alkohola i kao što smo već spomenuli naš je favorit. Na prvu nas je oduševila jaka boja i slatkast i intenzivan miris dunje. Čim smo je kušali, našoj nedoumici došao je kraj. Slatke note i božanstven okus natjerali su nas da zaboravimo sve što smo dotada kušali.

OPG Magdić

Zahvaljujemo se OPG Magdić na predivnom ambijentu i odličnim proizvodima te marketing timu Xiaomija. Sada znamo otkuda dolaze najukusniji likeri i rakije!