FOTO by Elegant.hr

Zabava

Povijest se ponavlja! Doček Vatrenih poruka je za cijeli svijet!

Viktoria Mikulić 19. prosinca 2022.

Samo je jedno u mom životu vrijedno…

DEJA VU – upravo ovako, najkraće rečeno mogao bi se opisati jučerašnji doček Vatrenih. Nakon svega što smo proživjeli u protekle tri godine, bilo je lijepo ponovno se ujediniti, radovati, smijati…

Naši reprezentativci učinili su nas ponosnima, stoga smo im odlučili vratiti istom mjerom i okupiti se na glavnom zagrebačkom Trgu ne bismo li im iskazali poštovanje i čast.

Prvi obožavatelji već su ih dočekali u zračnoj luci Franjo Tuđman, a potom cijelim putem kroz Buzin, ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Savskom ulicom pa sve do Ilice i središnjeg Trga, okupljena gomila iskazala je pozitivne ovacije hrvatskim reprezentativcima.

Na Trgu bana Jelačića atmosferu je od popodnevnih sati podizalo nekoliko fantastičnih izvođača – Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend uz neke od najpoznatijih hrvatskih pjesama poput „Moja Domovina“, „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“ „Samo je jedno“ “Za dobra stara vremena”, „Lijepa li si“ i slično.

Uz baklje, gromoglasan aplauz i uzvike, zagrijavanje se približilo vrhuncu iza 19h kada su deseci tisuća građana dočekali nogometaše, a još više kada su se popeli na pozornicu i svaki ponaosob zahvalili se publici.

Još smo jednom dokazali da smo jedno, da smo uistinu mala država s velikim srcem, ona koja broncu slavi kao zlato zato što oni za nas i jesu zlatni.

Naši reprezentativci ove su medalje osvojili za sve nas, borili su se do zadnjeg i bez obzira na to što nisu dospjeli do finala, slavit ćemo ih i veličati dovijeka. Suze koje su u porazu s Argentinom ispuštene, jučer su pretvorene u suze radosnice, suze ponosa…

Svima drugima naša domovina treba biti primjer kako se slavi, kako se dočekuje naše zlatne dečke. Jer koliko god imali mana kao narod, toliko u duploj mjeri imamo vrlina. Jučer smo još jednom dokazali da možemo biti složni kada to želimo, da možemo odabrati zagrljaj umjesto teških riječi…

Svaka čast prvacima, Argentini i drugoplasiranima Fracuzima, no da nitko nikada neće dočekati svoje igrače s jednakom dozom empatije, emocija i nostalgije kao što to čini Hrvatska, svatko prisutan jučer je mogao izvući ovaj zaključak.

Ovo je poruka cijelom svijetu i poruka svima nama da nam ne treba puno kako bismo se veselili i širili dobrotu jedni prema drugima!

Nadamo se da je ovo samo uvertira u osvojena prvenstva i brojne dočeke koji su pred nama u narednim godinama…