Ljepota

Povećanje dojki – zahvat koji je mnogim ženama vratio samopouzdanje!

Viktoria Mikulić 18. siječnja 2023.

Riječ je o operaciji koja je izvediva na dva načina, čije detalje donosimo u nastavku…

Svaka žena lijepa je na svoj način. Lijepom je prvenstveno čini ono što nosi iznutra, a tek kasnije vanjština. Njezin karakter i osobnost jedni su od glavnih aduta svake osobe, no moramo priznati da kada nam se netko svidi na prvi pogled, većinom primjećujemo ono izvana, kao što su nečiji osmijeh, stil odijevanja i govor tijela.

Bez obzira imate li obline ili ste mršavije građe, svaka od nas ima ono nešto zbog čega je jedinstvena. Nažalost, iako nam mnogi kažu da smo najljepše upravo takve kakve jesmo, mi se jednostavno ne osjećamo dovoljno dobro u svojoj koži.

Mnoge žene nisu zadovoljne svojim grudima i žele promijeniti svoj izgled jer se osjećaju nesigurno i nemaju dovoljno samopouzdanja, stoga je najbolje konzultirati se sa stručnjacima čija su specijalnost grudi savršenog prirodnog oblika.

Iza Estetske kirurgije Maletić je 28 godina uspješnog iskustva u izvođenju ovog zahvata. Zadovoljstvo njihovih klijentica njihova je najveća nagrada.

Povećanje grudi silikonskim implantatima

Veličina i oblik dojki dio su fizičkog, spolnog i psihičkog identiteta žene. Male i nerazvijene dojke te nejednake dojke kao posljedica naslijeđene malformacije danas se uspješno korigiraju povećanjem (augmentacijom).

Najzastupljenija operacija povećanja dojki je ona sa silikonskim implantatima. Od 2003. godine otkad su prvi proizvođači silikonskih implantata počeli pružati tzv. „life time“ garanciju, ugrađuju samo najkvalitetnije implantate koji imaju doživotnu garanciju!

Pregled i konzultacije za ovaj zahvat su besplatni, a mogu se obaviti u Poliklinici Maletić u Zagrebu ili u Daruvaru.

Prije operacije radi se potrebna prijeoperacijska priprema, pretrage i pregled. Ovaj zahvat se može raditi u općoj anesteziji ili u lokalnoj tumescentnoj anesteziji kad je pacijentica budna. Zahvat traje oko jedan sat ili nešto više.

Individualan pristup prema svakom pacijentu

Detaljnim mjerenjem postojećih dojki utvrđuje se koji položaj implantata je najbolji u pojedinom slučaju (ispod žlijezde, mišića ili ovojnice mišića). Također s pacijenticom dogovaramo i koja veličina implantata će se ugraditi.

Prije operacije pacijentica isprobava razne veličine i oblike implantata koji su dizajnirani upravo za isprobavanje prije operacije, te pacijentica odlučuje u konzultaciji s liječnikom koji implamntati su najbolji izbor baš za nju.

Oporavak od opće anestezije traje 6-8 sati. Savjetuje se nositi posebni grudnjak tijekom nekoliko tjedana nakon operacije.

Uz silikonske implantate, još jedan popularan zahvat je povećanje dojki transplantacijom vlastitog masnog tkiva koje se prvo izvadi s regija gdje pacijentica ima viška masnog tkiva kao što u npr. trbuh, noge…).

Povećanje grudi masnim tkivom – Lipofiling

Prije odluke da se grudi povećaju s vlastitim masnim tkivom, neophodan je prijeoperativni pregled – konzultacija.

Na pregledu će se utvrditi koje su želje pacijentice, koliko masnog tkiva je potrebno da se grudi povećaju do željene veličine, te postoji li uopće dovoljno masnog tkiva na potencijalnim donorskim regijama.

U razgovoru će se uzeti anamneza – podaci o bolestima vezanim za grudi u obitelji, te dogovoriti potrebna obrada ultrazvučne dijagnostike, mamografije ili magnetne rezonance po potrebi. Nakon uvida u tražene pretrage – dogovara se termin operacije.

S obzirom na djelomičnu resorpciju transplantiranog masnog tkiva, uvijek se radi overkorekcija. Potom se na kontrolama za 3, 6 i 9 mjeseci utvrđuje potencijalna potreba za nadopunom.

Pri radu se koriste metode i instrumentarij koji najmanje oštećuju masne stanice i omogućuju njihovo preživljavanje pri transplantaciji u što većem postotku – od 50-60 %. Te se na taj način postižu zavidni rezultati.

Ovdje možete pogledati brojne primjere PRIJE i POSLIJE zahvata.

Dugogodišnje iskustvo, uska specijalizacija i stručnost tima razlozi su za brojne zadovoljne pacijente diljem Hrvatske, ali i šire što itekako ulijeva povjerenje da se odvažimo na ovaj estetski zahvat.

Za detaljnije informacije o uslugama estetske kirurgije Maletić, posjetite službenustranicu www.maletic.eu.

Također, za sve aktualnosti pratite ih na Facebooku pod nazivom Estetska kirurgija Maletić ili na Instagram profilu.