FOTO by Instagram @zlatkoivancok8 / @dvatornjaka / @cropix_

Putovanja

Potočna dolina Slapnica – čarobna destinacija skrivena u šumi u blizini Zagreba

Daria Lovrić 03. svibnja 2023.

Magični slapovi od 15 metara visine u srcu prirode mame na vikend izlet!

Ako ste u potrazi za lokacijama u blizini koje možete posjetiti tijekom vikenda onda je Dolina Slapnica idealna lokacija za vas. Sve što vam treba je ruksak u koji ćete ubaciti vodu, pokoji sendvič ili grickalice i jedne dobre kvalitetne tenisice.

Provođenje vremena u prirodi je aktivnost koju svi moramo pojačati što je više moguće, posebice u proljetnim mjesecima. Iako je iza nas nekoliko dana s povremenim pljuskovima, ugodne temperature nas ne bi trebale spriječiti da uživamo u skladu s prirodom.

Dolina Slapnica

Na samo sat vremena od Zagreba nalazi se Dolina Slapnice, smještena na granici općina Žumberak i Krašić. Danas je ona dio Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

Želite li posjetiti magičnu Dolinu Slapnice, ne morate čekati tople i suhe dane. Kanjon Slapnice možete obići nakon dan ili dva kiše, kada se korito dodatno napuni vodom pa su slapovi koji se protežu duž deset kilometara dugačke potočne doline još bogatiji.

Posebna raskoš očitava se u dva najveća – Vranjku i Brisalu, visine 15-ak metara, koji svojom pojavom oduzimaju dah.

Kroz cijelo područje proteže se predivna šetnica koja će vam pružiti uvid u slapove, potočiće i predivnu prirodu i koja će vam odmoriti misli i resetirati tijelo.

Nakon zadivljujućih fotografija koje pronalazimo na društvenim mrežama, sve što nam preostaje je pronaći dobrovoljca i ovog vikenda se zaputiti na izlet.