FOTO by LUCK doro

Dekor

Potkova kao srećonoša predstavlja najoriginalniji poklon za sve prigode!

Viktoria Mikulić 27. rujna 2021.

Ako nekoj bliskoj osobi želite dovući istinsku sreću, zaivirite u ručni rad domaćeg brenda LUCK doro…

Konji – plemenite životinje koje imaju toliko dobroga u sebi, istančanog izgleda i plemenitog držanja, poslušne i ustrajne, one koja nas jednim pogledom smiruju i popravljaju raspoloženje, one koje nas čine boljim osobama i uvijek su tu za nas…

Već je ovo sasvim dovoljan poticaj da ih zavolimo, a kamoli tek osobe koje su s njima svaki dan, brinu o istima i treniraju ih, provode čitavo slobodno vrijeme u njihovom društvu…

Takvim se ljudima konji zauvijek zavuku pod kožu. Upravo je ljubav prema konjima bila okidač za hrvatsku proizvodnju LUCK doro. U razgovoru s osnivačicama brenda, saznali smo sve o njihovom radu.

Ida i Donna, dvije su najbolje prijateljice još iz školskih klupa. Nedavno su odlučile pokrenuti svoj mali brend koji starim potkovama daje novi život, simboličnog imena LUCK. Ida se od malih nogu bavi jahanjem, a budući da su obje vrlo kreativne i obožavaju stvarati nešto rukama, rodila se ideja da naprave nešto novo i unikatno.

I dok su mnogi vidjeli tek odbačeni predmet, ove dvije kreativke i poduzetnice uvidjele su nešto simbolično u potkovama.

Nit vodilja im je preuređivanje starih istrošenih potkova kojima pružaju priliku da zablistaju u novom ruhu, kao dobro poznati simboli sreće.

Potkova – poznata u čitavom svijetu kao snažna amajlija koja štiti od zla, nosilac sreće, zdravlja i svega dobrog…Prema starim vjerovanjima potkova postavljena iznad vrata doma donosi značajno bogatstvo i zaštitu doma i ukućana.

Primjerci koje koriste su autentični, te su prikupljeni prilikom potkivanja konja, od kojih je većina sportskih, ali također rekreativnih te školskih konja.

Svaka potkova samim time priča i svoju priču jer je dio uspjeha pojedinog konja. Starim, istrošenim i hrđavim potkovama, posebnom tehnikom daju novi sjaj, a mogu ih krasiti i razne boje. Prema željama klijenata potkove mogu biti jednostavne i ispolirane ili ukrašene raznim dodacima poput šljokica i mašnica.

Takve ukrašene potkove postavljaju se u okvire dvije veličine, manji okvir dimenzije (25×25 cm) s cijenom od 250 kn i veći dimenzije (50×50 cm) s cijenom od 530 kuna ukoliko je jedna potkova u okviru i 600 kuna za dvije potkove. Također, postoji i treća opcija da se potkova kao takva (bez okvira) ukrasi velikom mašnom te se potom objesi na zid.

Kako bi se potkova još više personalizirala, moguće je ispisati citat, ime ili posvetu po želji. S ovim unikatnim darom ne možete pogriješiti, o kojoj god prigodi je riječ, poput rođendana, rođenja djeteta, godišnjice braka, promocije, useljenja, krštenja te vjenčanja.

Za mladence je idealna varijanta veliki okvir s dvije potkove koji će predstavljati simbol sretnog braka, odnosno sudbonosnu sponu. LUCK doro primjerci su jednostavan i originalan poklon koji označava sretan i ispunjen život, kojem na kraju krajeva svi težimo.

Jedno je sigurno, kada osoba koju darujete primi u ruke ovaj emotivan poklon, suze radosnice neće izostati.

Ako su se i vas jednako dojmili ovi ručni radovi, potražite inspiraciju na njihovim društvenim mrežama Facebook i Instagram.