Ljubav & veze

Postale smo muškarci za koje smo se htjele udati!

Engineer 15. prosinca 2017.

Što se događa u muško-ženskom svijetu? Gdje je nestala romantika? Može li se ova situacija promijeniti?

Po svemu sudeći, došlo je do jedne velike zbrke u sustavu. Više se ne zna tko je muško, a tko žensko. Kako se kaže- Tko pije, a tko plače? Ajme, jedna velika ironija. Jednom sam pisala članak o tome kako je potrebno izgraditi kvalitetne temelje u svojoj prvoj obitelji. U obitelji uvijek leže odgovori na naša pitanja.

Međutim, nije uvijek jednostavno povezati se sa svojom bazičnom obitelji, a nekima to nije ni dano u ovome životu. Kako god bilo, za sve uvijek postoji rješenje. Bez obzira da li ste uspjeli kao muškarac od oca dobiti potrebne smjernice što je muška uloga u ovome životu ili kao djevojka/žena od svoje majke, ovaj život je ipak vaš i temelji se na vašim odlukama.

Ne postoje izgovori koji ikoga od nas mogu opravdati za određeno ponašanje i stavove koje ističemo na van. Odluke i postupke snosimo sami i time smo goli spram ovoga života.

Jednom je jedna meni veoma draga osoba rekla, da bi muškarci bili muškarci i ostali muškarci, potrebna im je vojska. Gledajmo to ovako. Vojska koja je jedan trening, tortura i životna spremnosti ipak donosi pozitivne ishode. Vojska samo može ojačati karakter, osvijestiti muški rod i potaknuti ih na jedno razmišljanje.

Kako svojim izgrađenim stavom i osnaženim karakterom zaštititi svoju obitelj i doprinijeti time cijeloj zajednici. Ovime smo automatski smirili i umanjili potrebu ženskog djelovanja i ženske dominacije. Ne ističem kako se osnaženi stav povezuje sa urlanjem i provođenjem diktatorskog režima. Govorim o trenucima kada je nježnijem spolu u teškim trenucima potreban osjećaj sigurnosti, topline i nježnosti.

Sada kada sam spomenula emociju kao što je nježnost, tu ne povezujem muški karakter sa pekmezom. Ženi je potreban muškarac koji će ju iskreno zagrliti, priviti uz sebe i samo biti tu. U jednom iskrenom zagrljaju prožetom toplinom, riječi su suvišne. Ovo je samo jedan vid romantike koju ste zaboravili primjenjivati, a svima nam je potreban.

U zadnje vrijeme samo slušam kako u vezama koje počnu predivno i krenu svojom uzlaznom putanjom, zbog utjecaja čudnih vibracija skrenu sa puta. Od svih predivnih poruka, iznenađenja koja nikako ne moraju biti velika, sve poprima beživotnu notu.

Tada se aktivira onaj “divan” ženski karakter dobro poznat muškom rodu, a to je zanovijetanje, durenje i kokodakanje. Žene se pretvore u zmaja koji riga vatru. Tada se muškarci čude kako su se od onih predivnih djevojaka/žena pretvorile u vještice/zmajeve. Najdivnija riječ koju svaka žena barem jednom u životu čuje, a to je PROMIJENILA SI SE, NISI VIŠE ONO TKO SI BILA, NE PREPOZNAJEM TE…

Žene se mijenjaju, od histerija prelaze u hladnoću od koje nastaje santa leda koju je vrlo teško otopiti. Muškarci podviju svoj rep i traže najbolje izlaze kako ne bi bili dio Sjevernog pola, tako što sve češće izbivaju iz kuće i naravno traže toplinu u zagrljaju druge ili drugih. Izgovori su: nemam slobodu, moram raditi, ništa ne stižem i sl. Tako se sve od jedne predivne čarolije zvane romantika koja je kao kremen koji potpaljuje vatru zvanu ljubav, pretvori u hladan, sivi pepeo.

Zbog svega navedenog jedino što možemo čuti- Romantika je za idiote i ljubav ne postoji. Kao što je potrebno raditi na sebi kako bismo zadržali mir, osjećaj slobode unutar samoga sebe, zdravlje, isto tako trebamo raditi na očuvanju ljubavi.

Prvo, ne možete nikoga voljeti i nikome ponuditi ljubav ukoliko ne volite samoga sebe i u dubini ne osjećate mir i zahvalnost. Nevjerojatno je koliko malo ljudi stvarno zna prenijeti ljubav. Mislimo da ju nosimo u sebi, a onda kada se ona pojavi i u obliku velikog žara i vatre pokuca na naša vrata, što se tada dogodi? POBJEGNEMO glavom bez obzira jer je to ljubav.

Kako ćemo sačuvati ljubav da ne nestane? Tako što ćemo se zapitati, što je to što želim u svome životu, što me ispunjava i u meni probuđuje ono najljepše? Zapamtite, kada ljubav pokuca na vrata tada je sve moguće. Zahvaljujući toj toplini dobijete krila i u mogućnosti ste raditi cijeli dan bez osjećaja umora u sebi. Svi su vam dragi i prema svima osjećate jednu zahvalnost, ljubav i u mogućnosti ste slati mir. Ljubav se uvijek odražava na našem licu koje poprima jedan poseban sjaj. Blaženi sjaj kojeg možete najbolje vidjeti na licu trudnica.

Tko bježi od ljubavi, bježi od samoga sebe! Vjerujem da ste čuli i čitali kako duša, um i tijelo trebaju biti jedno. Znate li što to znači? Tek kada je duša uistinu povezana sa tijelom, tada možete biti u istini, ljubavi i miru. Znat ćete da li ju uistinu želite podijeliti sa dotičnim partnerom. Ljubav više nikada neće biti povezana sa mržnjom i nastavit će činiti čuda na ovoj Zemlji.

Autor teksta: Mirjam Pleše

 

Centar M&M /Mirjam Pleše

Balokovićeva 27, Zagreb

Mob: 099 333 4443

E-mail: info@centar-mm.com

Web: centar-mm.com

FB: www.facebook.com/eneavictus