FOTO by Saša Kopčok

Ljubimci

Posjetili smo “Sigurnu kućicu” i njuškice u njoj! Srce do neba!

admin 07. studenoga 2022.

U suradnji s essence & Catrice donirali smo preko 1000 konzervi hrane, prostirke, ogrlice, loptice...

Nema ljepšeg osjećaja od topline u srcu kada malom gestom obraduješ nekog kome je pomoć potrebna, a kada obraduješ nekog tko ima titulu “najboljeg čovjekovog prijatelja” onda znaš da će ti vratiti dvostruko.

Upravo smo takve osjećaje proživjeli kada smo u sklopu essence & CatriceCruelty free” i “No animal testing” humanitarne kampanje posjetili azil “Sigurna kućica” i obradovali sve njene njuškice.

Pripremili smo preko 1000 konzervi hrane, preko 50 loptica, 50 ogrlica, 50 prostirki i 50 igrački, ali sve ove brojke bile su neusporedive s brojkama i količinom pusa vlažnih njuškica kojima su nas u znak zahvalnosti kroz čitav dan častile.

Azil “Sigurna Kućica”

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja “Sigurna kućica” je neprofitna organizacija osnovana s ciljem promicanja i poticanja udomljavanja pasa s područja grada Velike Gorice i okolice.

Udruga je registrirana 31.1.2017. i usko surađuje sa “Skloništem za životinje Velika Gorica” te su aktivnosti primarno usmjerene na volontiranje u skloništu i aktivno udomljavanje pasa iz skloništa, uz povremeno preuzimanje pasa na privremeni smještaj s ciljem aktivne socijalizacije prije udomljavanja.

Kada smo ih posjetili u azilu smo zatekli 5 odraslih pasa i 7 štenaca, ali ovisno o razdoblju u godini ponekad je broj njuškica i puno veći. Azil ima 3 stalno zaposlene osobe te 3 volontera i bez obzira na deficit ljudske snage njih šestoro imaju dovoljno ljubavi za sve pse koji pristignu.

Nešto se dobro sprema…

Da ih čeka nešto drugačiji dan od uobičajenog Porty i Share shvatili su već rano ujutro kada su sa znatiželjom promatrali pristigli kamion s hranom.

Strpljivo su čekali da pripremimo “pozornicu” a onda su krenuli istraživati i njuškati svaki centimetar. Baš poput poznatih osoba svaki od njih zauzeo je pozu i fotografirao se na “crvenom tepihu“. 

Nismo niti slutili da su toliko fotogenični, a osmijeh koji im nije silazio s lica bio je dokaz da su oduševljeni i da im paše pažnja koju su dobivali.

Upoznajte veselu ekipu Sigurne kućice koja traže svoj dom i sigurni smo da će nakon ovog članka i foto revije dobiti bezbroj simpatija.

Share – čekam topli dom!
Porty – čekam topli dom!
Varna – čekam topli dom!
Dino – čekam topli dom!

Stigao je stampedo

Nakon što smo upoznali velike pse bilo je vrijeme da nam se predstave i oni najmanji, ali nismo niti slutili kakav nas stampedo čeka.

Svjetla reflektora ukralo je 7 preslatkih štenaca u dobi od dva mjeseca koji nisu bili svjesni što se događa i čemu takva zbrka. Svaki od štenaca uhvatio je svoj smjer kretanja i svoju melodiju zavijanja tako da smo ih jedva uhvatili na okupu. 

Iako nesvjesni svega oko njih bili su itekako svjesni kada je svaki od njih dobio zasluženo češkanje i maženje. Budući da su još jako mali nismo se imali priliku dugo s njima družiti, ali opet bilo je dovoljno dugo da nam otope srca svojom slatkoćom.

Pohvale dobrim ljudima

Ovim putem želimo zahvaliti svim zaposlenim i volonterima azila Sigurna kućica i na njihovoj ljubavi i vremenu koje posvećuju svakom psu. Posebno nas je oduševila gospođa Marina Manucci koja već godinama volontira u azilu, ali i pruža dom čak 5 pasa u svojoj kući.

Marina Mannuci & Vita

Trenutno je u razmišljanju da se družini priključi i šesti pas, malena Vita koja je najnovija članica azila. No koliko je Vita slatka sigurno smo da će je netko udomiti i prije no što gospođa Marina donese odluku.

Vita – čekam topli dom!

Posebno hvala našim parterima essence & Catrice koji su bili glavni akteri u realizaciji ovog divnog projekta u koji se njihova “Cruelty free” i “No animal testing” politika savršeno uklopila u čitavu priču.

Nadamo se da je ovo tek prvi u nizu eventa i suradnje te da ćemo u budućnosti imati prilike uveseliti još puno njuškica koji traže topli dom. 

Ako i vi želite ostaviti trag u ovoj divnoj kampanji uvijek možete donirati na račun “Zagrebačka banka, IBAN HR6723600001102587785, SWIFT: ZABAHR2X”, a ako želite udomiti kojeg od mališana vjerujte nam – bit će vam zahvalni čitav život!