FOTO by Instagram @maurilima_ / @ootdioana / @joanna_spicer

Ljepota

Popularnost cool i romantičnih ‘zavjesa’ šiški ne jenjava

Mia Vodopija 19. siječnja 2022.

Priznajemo da smo zaljubljene u njih

Trend ‘zavjesa’ šiški popularan je već neko vrijeme u svijetu kose i ljepote. Iako mu neki predviđaju kraj, mi se ne bismo složile s time…

Curtain bangs ili ‘zavjesa’ šiške u potpunosti su osvojile žene diljem svijeta zbog romantičnog „nisam se previše trudila“ izgleda, ali i zato što sjajno pristaju bilo kojem tipu kose.

Zbog popularnosti ‘zavjesa’ šiški, donosimo više o tome kako ih oblikovati i nositi. Ovaj stil nije nikakav novitet. Duge šiške nalik zavjesama prvi put su stekle popularnost davnih 60-ih i 70-ih zahvaljujući slavnim hollywoodskim zvijezdama.

Posebnost ovih šiški jest u tome da umjesto da prekrivaju cijelo čelo, šiške se u sredini razdvajaju (poput zavjese) kako bi uokvirile lice. Cijeli izgled pruža volumen i dodatni sloj vašoj uobičajenoj frizuri. A najbolji dio je što bilo tko može isprobati ‘zavjesa’ šiške – ove šiške su svestrane i pristaju baš svima.

Kako stilizirati ‘zavjesa’ šiške

Nakon što se prepustite škarama frizerke ili frizera kojima vjerujete, važno je voditi pravilnu brigu o njima. S obzirom na to da brzo rastu, trebale biste češće posjetiti frizerski salon… ili ih iz sigurnosti svog doma malo skratiti.

Kako bi vaše šiške uvijek imale taj cool look, pegla za kosu, curler ili četka na vrući zrak trebali bi postati vaši najbolji prijatelji. No nemojte pretjerivati s previsokom temperaturom jer tako uništavate vlasi.

Ovaj cool stil prilično je svestran – ‘zavjesa’ šiške možete nositi uz raspuštenu kosu ili ih pričvrstiti kopčicom, mogućnosti su bezbrojne.

Iako ima mnogo cool frizura i stilova koji dolaze u 2022. godini, mi smo i dalje fan ovih romantičnih šiški!