FOTO by Instagram @sophies_nails20 / @the_little_nail_room.bysian / @miasretreat

Njega kože

Polka dot točkaste manikure za vruće ljetne dane

Mia Vodopija 13. srpnja 2021.

Točkasta manikura je nešto što zbilja svatko može napraviti!

Od sjajnih šljokica do sitnih zlatnih listića, minimalistička umjetnost noktiju zajamčeno će vam ‘dignuti’ manikuru od nule do stotke. Zašto? Jer je minimalistički look zapravo lako postići.

Kada govorimo o umjetnosti noktiju, mnoge žene naginju minimalističkim tehnikama i dizajnu. Ponekad vam nije potreban velik i ‘glasan’ dizajn da biste imali upečatljivu manikuru.

Detaljan i dobar dizajn noktiju je lijep, ali nije uvijek potreban. Za one koji sređuju nokte kod kuće, minimalističke tehnike i dizajni potpuno su dostupni i lako ih je stvoriti, što je dobra vijest za početnike u nail artu.

Ako smo išta naučili o trendovima noktiju, to je da se cijeni kreativnost i individualnost.

Niste sigurni odakle početi? Počnite s jednostavnim točkicama. Najjednostavnija minimalistička tehnika koju možete isprobati kod kuće su točkice. Alate za nail art ne samo da možete lako pronaći kod kuće, nego je i sama tehnika lagana i može se koristiti za stvaranje bezbroj dizajna.

Očistite nokte, sredite kožicu, skratite ih i oblikujte u željenu veličinu, nanesite bazni lak te boju po želji.

Za male točkice koristite pribadaču ili čačkalicu. Za veće točkice koristite stražnju stranu četkice za šminkanje ili kuglasti dio šivaće igle. Koristite komad papira kao paletu, a na dio papira ispustite kap laka za nokte kojim želite doći do točkastog printa noktiju.

Zatim ga s odabranim alatom za točkanje umočite u boju i lagano utisnite u željeno područje nokta.

Zbilja ne može lakše!