FOTO by Instagram @prune.and.prop / @flowerplants.flowerplants / @sophinskysplants

Dekor

Polka dot Begonia najfotogeničnija je biljka koja unosi radost i svježinu u interijer!

Daria Lovrić 09. veljače 2024.

Točkasta krasotica osvojila je društvene mreže, a nazivaju je i kraljicom Instagrama

Uskoro nam stiže proljeće, vrijeme kada se priroda budi iz dugog zimskog sna. Jednako tako, budimo se i mi, puni energije i želje za ponekim promjenama. Jednako kao što ćemo svoju garderobu začiniti novim odjevnim komadima iz proljetnih kolekcija i naš je dom zaslužio osvježenje.

Nakon blagdanskog perioda u kojem je sve vrvilo božićnim ukrasima i raznoraznim svjetlećim ornamentima, zadnjih nekoliko tjedana naš prostor izgleda pomalo „obično“. Prije nego dođe vrijeme za sadnju balkonskog cvijeća, pažnju posvetite odabiru kućnih biljaka.

Polka dot Begonia

Pretražujući društvene mreže, za oko nam je zapela neodoljiva raskošna biljka o kojoj smo već na prvi pogled morali saznati više. Točkasta ljepotica imena Begonia maculata Variegata, poznata i kao Polka dot begonia, zimzelena je biljka koja se ističe srebrno-bijelim točkama.

Njezini raskošni listovi izgledaju poput krila i dok su s gornje strane tamno-zelene boje, donju stranu krasi vatreno crvena. Kada procvjeta, biljka će vam podariti prekrasne bijele cvjetove na crvenim stapkama.

Polka dot Begonia potječe iz Brazila, cvjeta u proljeće, ljeto i jesen i spada u tip begonijevki koje rastu uspravno.

Kako bi vaša točkasta kućna biljka cvala u svom punom sjaju, omogućite joj puno blage sunčeve svjetlosti, umjereno i redovito zalijevanje te dobru drenažu. Zemlja se treba lagano osušiti između zalijevanja kako ne bi došlo do truljenja biljke.

Polka dot Begonia u svaki će prostor unijeti svježinu i radost, a za još jači efekt posadite ju u zanimljive retro posude ili teglice u jarkim bojama.