FOTO by IMDb

Film

Pogledati ili propustiti? Napeti triler „Faithfully Yours“ govori o nevjeri i mreži laži!

Viktoria Mikulić 26. svibnja 2023.

Nizozemski triler trenutno je drugi na Netflixovoj ljestvici

„Faithfully Yours“ uzbudljiv je film objavljen na Netflixu u svibnju 2023. Nakon iznenađujućeg uspjeha na nizozemskim kino blagajnama 2022., film je nekoliko mjeseci kasnije objavljen diljem svijeta na Netflixu, privlačeći ljubitelje kriminalističkih priča. Kako vrijeme odmiče, radnja postaje sve kompliciranija, a kraj ima šokantan obrat… No nećemo vam baš sve otkriti, tek malo detalja o filmu.

O filmu:

Najbolje prijateljice Bodil i Isabel odluče uzeti slobodan vikend od obitelji kako bi otputovale zajedno, Bodil (Bracha van Doesburgh) prvi put susrećemo na njenom poslu, kao sutkinju na obiteljskom sudu u Nizozemskoj. Ona dovršava razvod i oduzima ocu privilegije skrbništva i suočava se s njegovim verbalnim prijetnjama, a zatim odlazi na vikend sa svojom najboljom prijateljicom Isabel (Elise Schaap).

Bodil je udana za liječnika Milana (Nasrdin Dchar) i imaju sina od možda 10-ak godina; Isabel je udana za Luuka (Gijs Naber), romanopisca. Bodil i Isabel uskaču u vlak za koristeći jedna drugu kao alibi za tajne afere. Iako su sve detaljno isplanirale, Isabel biva ubijena, a Bodil je uhvaćena u vlastitu mrežu laži.

 Rečenica koja je ključna u ovom filmu glasi ovako: „Lažljivčeva kazna nije to što mu neće vjerovati, nego to što on ne može vjerovati drugima!“

Na IMDb-u nema najbolju ocjenu i iako su ga mnogi kritizirali, naš savjet je da procijenite sami…Ako imate slobodan petak navečer, nemate što izgubiti.