Putovanja

Pogledajte turističku atrakciju grada Yanagawe koja privlači sve više turista

Engineer 15. kolovoza 2019.

Postoji li nešto gore od toga kada vozač napusti svoj čamac pun turista?

Yanagawa je mali grad u jugozapadnom djelu Fukuoka koji se nalazi otprilike sat vremena vožnje od grada Hakata. Grad je poznat i kao “Grad vode“, poput Venecije u Italiji, a krstarenje rijekama je najveća turistička atrakcija.

Čitav je grad okružen rijekom koja je korištena kao jarak ispunjen vodom kako bi se dvorac zaštitio od neprijatelja. Iako je dvorac izgorio 1872. godine, nostalgičan prizor starog grada ostao je do danas i grad je nastavio privlačiti turiste.

Glavna atrakcija Yanagawe je krstarenje rijekama oko grada. Lokalni čamac i vozač s dugom motkom gura male brodove za razgledavanje zvane “Donko” i zabavlja putnike pjevajući pjesme ili pokazujući svoje veslačke vještine.

Krstarenje prolazi prekrasnom okolnom prirodom i gradom oko 4 km.

Ako ste dovoljno hrabri možete odabrati i izazovniji način razgledanja grada na ruti gdje su mostovi toliko nisko da ćete se stalno morati saginjati, a u nekim trenutcima i skroz legnuti u čamac.

Dok vi prolazite ispod mosta vaš vozač napustit će čamac i pješice preči preko mosta. Kako bi atmosfera bila što manje napeta vozač će vam tijekom razgledavanja pjevati tradicionalne umirujuće pjesme ovih krajeva.

Pogledajte video:

Ako ćete ikad putovati u Japan ovo je atrakcija koju morate probati!