FOTO by IMDb

Film

Pogledajte trailer za novi film “The Exorcist: Believer”

admin 26. srpnja 2023.

Ljubitelji horor filmova, čeka vas prava poslastica

Iako je adaptacija Warner Bros-ovog Egzorcista iz 1973. kultni komad horor kinematografije, niti jedan od nastavaka nikada nije uspio ostaviti toliki pečat.

Samo će vrijeme pokazati hoće li to biti slučaj i s novom trilogijom Universala i Blumhousea redatelja Davida Gordona Greena, ali ako je suditi prema prvom traileru, izgleda da je dobio opasnog konkurenta.

The Exorcist Believer trailer
Foto: IMDb

Smješten u istom vremenskom kontinuitetu kao i originalni film, “The Exorcist: Believer” fokusiran je na udovca Victora Fieldinga koji se bori svim snagama da spasi život svoje kćeri Angele.

Naime, njegova kćerka i njezina prijateljica Katherine iznenada su nestale jednog dana ne bi li se nakon nekoliko dana pojavile opsjednute demonskim entitetima.

The Exorcist Believer trailer
Foto: IMDb

Viktoru nije potrebno iskustvo i znanje egzorcizma kako bi zaključio da s djevojkama nešto nije u redu, pogotovo nakon toga što njih dvije misle da su nestale na nekoliko sati, a ne nekoliko dana. Kada djevojke naposljetku počnu obuzimati konvulzije i počnu govoriti neljudskim i opsjednutim glasovima, Victor prihvaća savjet svoje susjede da potraži pomoć osobe koja ima iskustva s takvim stvarima.

Ono što nas najviše veseli je to što smo u trialeru vidjeli povratak Ellen Burstyn u ulozi Chris MacNeil, koja još iz prethodnih nastavaka dobro zna kako stati na kraj opsjednutim osobama.

The Exorcist Believer trailer
Foto: IMDb

Ono što je zanimljivo je to da će se radnja ovog filma vrtjeti oko opsjednutosti nad dvije osobe koje imaju neku vrstu zajedničke niti. S obzirom na to koliki je utjecaj na gledatelje imao izvorni film toplo se nadamo da će i “The Exorcist: Believer” barem približno istinski uznemiriti sve ljubitelje ovakvog žanra.

The Exorcist Believer trailer
Foto: IMDb

Zanimljivo je vidjeti da će se Believerova priča vrtjeti oko dva posjeda koji imaju neku vrstu zajedničke niti i dodiruju duhovne prakse izvan katoličanstva koje se bave demonskim protjerivanjem.

Ali s obzirom na to koliki je utjecaj izvorni Egzorcist imao na žanr horora i njegov podskup usmjeren na opsjednutost, uspjeh Egzorcista: Vjernika vjerojatno će ovisiti o tome koliko je dobro uspio istinski uznemiriti publiku.

Najavljeno je da bi ovaj film trebao stići u kina sredinom listopada.