FOTO by Instagram @sardegnamare_social / @sardream / @spiagge.da.sogno

Putovanja

Pogledajte stado bijelih kravica koje svake godine posjete najljepšu plažu na Sardiniji

Una Lora Banjac 24. svibnja 2024.

Vrlo fini bijeli pijesak i kristalno čisto more čine ovaj prizor još čarobnijim

Sunčana Italija je doista čarobna država koja se može dičiti svojim posebnim karakterom, mediteranskim načinom života te prekrasnim krajolikom, bogatom kulturom i ukusnom hranom.

Instagram @sardream

Svatko tko je barem jednom posjetio Italiju, zna da je to zaista posebno mjesto čije se uspomene zauvijek čuvaju u srcu…I taman kad smo pomislili da nam je prekrasna Italija pokazala sve svoje ljepote i čari, na Instagramu smo naletjeli na čaroban video snimljen na jugu susjedne nam države, točnije na otoku Sardiniji.

Instagram @spiagge.da.sogno

Ako ste ljubitelj preslatkih životinja, mora i sunca onda je ovaj magičan prizor kao stvoren za vaše oči!

Naime, na istočnoj obali Sardinije, nedaleko od grada Nuoro, nalazi se Berchida, plaža koja oduzima dah svojom netaknutom prirodom i kristalno plavim morem, a svake godišnje u periodu transhumance, ovu predivnu plažu ‘napada’ stado bijelih krava koje tada slobodno šeću po kristalno bijelom pijesku!

Transhumanca ili transhumantno stočarstvo predstavlja sezonsko kretanje ljudi i stoke između stalnih ljetnih i zimskih pašnjaka koje je tipično za Sredozemlje, a ove bijele kravice svoju seobu obavljaju dva puta godišnje.

Ove divne životinje pripadaju lokalnim poljoprivrednicima, a na plaži se sunčaju, kupaju te zabavljaju sve posjetitelje kojima pružaju nezaboravne prizore koji se dugo pamte.