FOTO by Instagram @vintagegardenbistro // @ newyorkcafebudapest

Putovanja

Pogledajte najspektakularnije bistroe u Budimpešti

Mia Vodopija 24. kolovoza 2021.

Ovo su dva jako dobra razloga zbog kojih trebate posjetiti Budimpeštu!

Budimpešta – prekrasni grad koji ima za svakoga ponešto od dramatične povijesti i raskošne arhitekture do ljekovitih termalnih voda i noćnog života bez premca u istočnoj i srednjoj Europi.

Kada ljudi pomisle na mađarsku hranu, mnogima na pamet padne gulaš, ali ona je mnogo više od toga. Mađari doduše mogu malo pretjerati kad kažu da postoje tri bitne svjetske kuhinje – francuska, kineska i njihova.

No, reputacija Budimpešte kao prijestolnice hrane uvelike potječe s kraja 19. i prve polovice 20. stoljeća i, unatoč nerazvijenom razdoblju u doba komunizma, grad ponovno plijeni pozornost.

Ako se nađete u Budimpešti, vrijedi posjetiti dva bistroa koji su odlični i nezaboravni – Vintage Garden bistro i New York Café.

Vintage Garden bistro

Goste čeka mjesto usred centra Budimpešte gdje možete pronaći neusporedivo okruženje zajedno s prekrasnom hranom. Magični interijer popularno je mjesto za razne proslave rođendana, zaruka, djevojačkih večeri ili pak krstitki.

Unutarnja terasa uvijek je ukrašena svježim cvijećem, a njezinom ugodnom ambijentu doprinosi terasa s otvorenim krovom, koji je s godinama postao zaštitni znak Vintage Gardena. Ako ste sladokusac, uz bistro se nalazi i šarmantna slastičarnica The Sweet by Vintage Garden.

Njezin veličanstven zid od cvijeća, kao i kolači, ručno izrađeni keksi, domaći sladoled i ljubazna usluga, privlače goste koji se vraćaju opet i opet.

New York Café bistro

Najbolji kafić na svijetu! Doživite tradicionalne okuse i tipična mađarska jela ili uživajte u elegantnoj internacionalnoj kuhinji.

Odlična stvar kod New York Café bistroa je ta što je pogodan za vegetarijance, vegane, te za osobe s celijakijom – one koji su alergični na gluten.

Za sve fanove istočnoeuropske, srednjoeuropske i mađarske hrane, New York Café nudi pregršt izbora.

Sa svojim uistinu posebnim i unikatnim ambijentom, odličnom hranom, kao i glazbom uživo, ovaj bistro će vam ostati u sjećanju.

I naravno, ovi bistroi su savršena mjesta za milijardu Instagram slika!