FOTO by Instagram @thingsihavedrawn

Zabava

Pogledajte kako to izgleda kada dječji crteži postanu stvarnost

Krešimir Šustić 10. travnja 2020.

Maštovitost koja će vas nasmijati do suza!

Opće je poznato da djeca ima bujnu i razvijenu maštu, što i pokazuju kroz raznorazne aktivnosti koje im zadajemo. Ipak nama je najdraža ona u kojoj kao mali umjetnici crtanjem prikazuju viđenje različitih stvari na svoj jedinstven način.

Iako je talent neupitan, nekada se zaista znamo nasmijati jer tko može odoljeti dječjoj iskrenosti. Na Instagramu postoji profil “Stvari koje sam nacrtao” i rezultati su uistinu očaravajući, a naravno postoje i oni kojima se nasmijemo do suza.

Koncept je genijalan, a posljednjih 5 godina tata po imenu Tom fotografirao je životinje kako bi izgledale točno poput crteža koje su nacrtala njegova djeca.

Totalno originalna ideja nas je očarala i pokazala kako ljudska kreativnost zaista ne poznaje granice. Sve je počelo kao zabava, a pokazalo se kao pun pogodak koji mu je donio više od 650 tisuća pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Na pamet mu je pala pomisao da možda mi odrasli ne gledamo svijet ispravno i da možda djeca sve vide kako treba. Stoga je odlučio pozabaviti se u Photoshopu i oživjeti životinje, lica, vozila i predmete baš kao što su ih djeca nacrtala.

Spremite se upoznati zlatnu ribicu s dva šiljasta očnjaka i jednim okom, osmjehnuti se škorpionu koji izgleda previše zadovoljan sobom i glasno se nasmijati tumačenju obiteljske pokojne mačke koja gleda kao kobasica.

Tom je stvorio i knjigu sa nizom ekskluzivnih crteža naslova “Stvari koje sam nacrtao: U Zoološkom vrtu” koja prati Doma i Toma dok istražuju zoološki vrt i usput otkrivaju gomilu čudnih životinja.